Ayhan Barut: “Tarımsal üretim ve üreticiye yeterli destek verin!”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yüksek enflasyon/vergiler ve fahiş zam ortamında örneğin pamukta destekleme primini arttırmamak çiftçiye darbe değil midir?” dedi.

Ayhan Barut: “Tarımsal üretim ve üreticiye yeterli destek verin!”
Yayınlama: 24.08.2024
A+
A-

“2024 Yılında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek bitkisel üretim destekleri belli oldu.

Ayhan Barut’tan bitkisel üretim desteğine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, çiftçiye ödenecek olan  bitkisel üretim desteğine tepki gösterdi.

CHP’li Barut sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Tarım Kanununa göre çiftçinin hükümetten sadece bu yıl bile 320 milyardan fazla alacağı olduğuna dikkat çekerek, “Görevinizi yapın, tarımda derinleşen sorunlara çare bulun” dedi.

Ayhan Barut, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Tarım Kanununa göre çiftçinin hükümetten sadece bu yıl bile 320 milyardan fazla alacağı var. Çiftçiye borçlarını ödemeyenler, fahiş zamlar ve aşırı artan maliyetlere çözüm üretmek yerine devede kulak misali kalan bitkisel üretim destekleriyle övünüyor. Utanacağı yerde eksik ve yetersiz destekleri müjde gibi resmî gazeteden duyuruyorlar. Çiftçinin yılda 3 milyar litreden fazla mazot ve yılda 6 milyon tondan çok gübre kullandığı ülkemizde bu gübre mazot desteği bırakın kanayan yaraya çare olmayı, pansuman bile etmez. Yüksek enflasyon/vergiler ve fahiş zam ortamında örneğin pamukta destekleme primini arttırmamak çiftçiye darbe değil midir? Görevinizi yapın, tarımda derinleşen sorunlara çare bulun. Tarımsal üretim ve üreticiye yeterli destek verin!”

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.