BAŞKAN KARALAR 5 YILLIK ADANA PROJELERİNİ TANITTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kentin geleceği için 5 Yıllık stratejik planlarını, düzenlediği çalıştayda anlattı.

BAŞKAN KARALAR 5 YILLIK ADANA PROJELERİNİ TANITTI
Yayınlama: 07.08.2024
Düzenleme: 07.08.2024 17:56
A+
A-

 

Adana’nın daha yaşanabilir ve çağdaş bir kent haline gelmesi, doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve kentin turizm gücünün artırılması amaçlarıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Kültür Merkezi’nde çalıştay düzenledi.

Düzenlenen çalıştaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Av. Türkan Eşli sivil toplum örgüt temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Karalar, “ Başlamak bitirmenin yarısıdır”

Adana’nın güvenliğinden, istihdamının artırılmasına kadar birçok konuda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Karalar cümlelerini şu şekilde ifade etti:

“ Vaktin iyi kullanıldığı bir Adana düşünüyoruz. Çünkü yapacağımız yeni yollar yeni ve tramvaylar hem trafikteki zamanınızı azaltıyor hem ekonomik olarak daha az para harcamanızı sağlıyor. Adana’yı daha cazip bir kent nasıl yapabiliriz. Daha çok turist alan daha çok yatırım alan ve daha çok istihdam alan kent haline nasıl getirebiliriz bunları düşünüyoruz. Biliyorsunuz hem ülkemizin hem kentimizin en büyük sorularından biride bu aslında. Özellikle küresel ısınmadan sonra doğal felaketler olayları, çok eskiden Adana’da depremle ilgili çok korkumuz yoktu ama 1998 depremi bizi uyandırdı, dolayısıyla güvenli kentler yaratabiliriz.”

“Mikrobölgeleme çalışmalarına başladık”

Başkan Karalar, kozan, Yumurtalık ve Karataş bölgelerinde mikrobölgeleme çalışmalarına başlandığını ifade etti.

“Adana tarih, kültür ve turizm açısından zengin bir kent”

Adana’nın her anlamda zengin bir kent olduğunu dile getiren Karalar, “ Adana Tarihte, Kültürde, sanatta ve turizmde önemli bir kent dünyada Adana gibi kaç kent var dolayısıyla bana sorarsanız dünyanın en lezzetli kenti Adana. Düşüncelerimizi yapabilmemiz için Belediyemizin güçlü olması lazım. Sokaktaki dostlarımız da dahil herkesten biz sorumluyuz. Katlederek bu işler olmaz” dedi.

Genel Sekreter Eşli, “ 5 Yıllık Stratejik Plandan Sizlere Bahsedeceğim”

Adana’nın 5 Yıllık projelerinden hazırladığı sunumla bahseden Adana Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Av. Türkan Eşli, “Özveri gerektiren bu süreçte 5 yılın Adana’sını belirlerken yol haritası belirleyerek işe başlıyoruz. En basit haliyle bu yolun Varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana Yoluna çıkmasını hedefliyoruz” diyerek 5 Yıllık planı sunumla ifade etti.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.