Anavarza Antik Kenti’ndeki Eski Mezarlar İlgi Odağı Oldu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Adana Anavarza Antik Kenti’ndeki eski mezarlar, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Anavarza Antik Kenti’ndeki Eski Mezarlar İlgi Odağı Oldu
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve tarihte “Yenilmez Şehir” adıyla bilinen Adana’nın Kozan ilçesindeki Anavarza Antik Kenti’ndeki Burçlu sur duvarı, sütunlu yol, hamam ve kilise, tiyatro, amfi tiyatro, stadyum, suyolları ve kaya mezarları ile Çukurova bölgesinin önemli antik kentlerinden biri olan Anavarza, aynı zamanda definecilerin de gözdesi. Kozan ilçe merkezinin 28 km güneyinde, Dilekkaya Köyü’nde yer alan Anavarza Antik Kenti, uzun bir geçmişe sahip. Kentte bulunan mezarlar, çok eski medeniyetlere dayanan tarihleriyle vatandaşların ilgi odağı oldu.

‘O Dönemdeki İnsanlar Değerli Eşyalarıyla Gömüldü’

Geçmişteki ölen insanların inançları gereği değerli eşyalarıyla birlikte gömüldükleri eski mezarların gün yüzüne çıkarılmasıyla ortaya çıktı. Ancak, bazı mezarlar defineciler tarafından zarar görmüş durumda. Anavarza’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, ziyaretçilerin ilgisini çekerken, bölgenin korunması için de önemli çalışmalar yürütülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği ve Adana büyükşehir Belediyesi tarafından özenle ilgileniliyor.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.