Eski kıyafetlerinizle neler yapabilirsiniz ?

İstenmeyen giysileri geri dönüştürmeye nasıl karar verirsiniz ? Eski kıyafetlerinizi bir hayır kurumuna bağışlar mısınız, yoksa değerlendirir misiniz?

Eski kıyafetlerinizle neler yapabilirsiniz ?
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Eski kıyafetlerinizi bir hayır kurumuna bağışlamayı düşündüğünüzde aklınızda tutmanız gereken genel bir kural vardır: Bunları bir arkadaşınıza verir misiniz?

Cevap evetse, hemen gidip bağışta bulunabilirsiniz. Cevap hayırsa, sadece bağış kutusuna attığınız için muhtemelen başkası tarafından giyilmeyecektir. Eski çoraplar ve iç çamaşırları muhtemelen “hayır” kategorisindedir. Peki bağışlayamadığınız veya veremediğiniz kıyafetleri ne yapacaksınız? Çöp kutusuna atıp çöp sahasına göndermeden önce, aklınıza gelebilecek birkaç seçenek var.

Yaratıcı kaslarınızı esnetin ve eski kıyafetlerinizi sanat eserine dönüştürün. Diyelim ki çok beğendiğiniz eski bir tişörtün üzerinde bir desen var, ancak yırtıldığı veya lekelendiği için bağışlayamıyorsunuz. Deseni kesin ve çerçeveleyin veya bir kanvas üzerine gerin.

İstenmeyen giysileri geri dönüştürmeye nasıl karar verirseniz verin, çöplüğe atılmadan önce kullanılabilecek birkaç seçenek mevcuttur. Ancak bazen eski çorap ve iç çamaşırlarından kurtulmanın çöp kutusundan başka yolu olmayacaktır .Tüketici olarak daha eğitimli olmamız gerekiyor.

 

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.