KIBRIS BARIŞ HAREKATI 50 YAŞINDA

Kıbrıs Türkleri zulüm ve katliamlardan kurtulalı tam 50 yıl oldu.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI 50 YAŞINDA
Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-

Rumların baskı ve katliamlarına maruz kalan Kıbrıs Türkleri’nin, içinde bulundukları zor durumdan kurtulmaları açısından adaya barış ve huzur getirmek için TSK 20 Temmuz 1974’te adaya Barış Harekatı düzenledi. Harekatın sonucunda Türk toplumunun hakları ve güvenliği teminat altına alınalı tam 50 yıl oldu.

Başbakan Bülent Ecevit’in zamanında kurduğu şu cümleleri tekrar anıldı; “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz.” tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı Kıbrıs’ta ve Türkiye genelinde Valiliklerden yapılan açıklamalarla kutlanıyor.

KKTC’DE 50. YIL COŞKUSU

Kutlamalar kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve kabine üyelerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili de KKTC’de yapılan törenlerde bulundu. Kutlamalara, Genel Başkanı Özgür Özel, 174 Kıbrıs Gazisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekiliyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Mililyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC’ye gitti.

“TÜRK HALKINI HİÇ BİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIK”

Savunma Bakanlığı sosyal medyadan tarihe tanıklık etmiş videoları paylaşarak Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı’nı şu cümleleri ile ifade ederek kutladı ; “Kıbrıs Türkü’ne yönelik insanlık dışı katliamlara son veren ve Ada’ya barış, güven ve huzuru getiren Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılı kutlu olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz.Kıbrıs Türkü’nü hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.”

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.