TİCARET BAKANLIĞI 114 BİN 567 İŞLETME DENETLEDİ

Ticaret Bakanlığı, lüks restoran ve lokantalarda menü ve fiyat listeleri denetimlerine aralıksız devam ediyor.

TİCARET BAKANLIĞI 114 BİN 567 İŞLETME DENETLEDİ
Yayınlama: 06.07.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığına bağlı Ticaret İl Müdürlükleri tarafından Türkiye genelinde 114 bin 567 yiyecek – içecek hizmeti sunan işletme denetlendi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gıda fiyatlarındaki hareketliliğe bağlı olarak yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe hizmet veren işletmeler arasında giderek artan fiyat farklılıkları oluşması ve bu işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin de sürekli değişikliğe uğraması nedeniyle, tüketicilerde oluşan mağduriyetlerin önüne geçebilmek ve piyasalarda istikrarı sağlamak amaçlarıyla düzenlemeye gidildiği belirtildi.

Yeni düzenlemelere göre, işletmelerin giriş kapıları önünde ve masaların üstünde fiyat listelerinin, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer alması zorunlu hale getirilmişti.

Ticaret İl Müdürlükleri ekiplerince, yılın ilk 6 ayında yapılan denetimlerde 114 bin 567 işletme denetlendi, toplamda 21.659 adet aykırılık tespit edildi.

Yapılan denetimlerde, tespit edilen aykırılıklar sonucunda 47 milyon 43 bin 348 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.