Mısırı ne kadar süre kaynatmalısınız ?

Mısırı ne kadar süre kaynatmanız gerektiğini mi merak ediyorsunuz?

Mısırı ne kadar süre kaynatmalısınız ?
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Çiftçiye mısırın ne zaman toplandığını sorun. Mısır hasat edildiğinde, doğal şekerler nişastaya dönüşmeye başlar. Tanelerdeki sütlü suyu korumak için mısırı en taze anında almak istersiniz. Öğrendikten sonra, mısır koçanını kaynatmak ve pişirmek kolay kısımdır.

Mısır koçanlarının ne kadar süre kaynatılması gerektiği sorusunun cevabı genel olarak üç ila beş dakikadır. Ancak önce mısırı soyup kabuklarını çıkarmak istersiniz. Mısır ne kadar tazeyse, mısırı kaynatma süreniz o kadar kısa olur çünkü gerçekten taze mısırın kaynar suya hızlıca damlatılması yeterlidir. Hazırladığınız mısır koçanlarının sayısını alabilecek kadar büyük bir tencereniz olduğundan emin olun.

Makarna  yemeği için bir tencere suyu kaynattığınızda, makarnayı eklemeden önce lezzet vermesi için suyu cömertçe tuzlarsınız. Mısırla değil. Sudaki tuz, körpe mısır tanelerinin sertleşmesine neden olabilir ki, bunu pazardan eve getirdiğiniz o güzel başaklara yapmak istemezsiniz. Mısırlar sudan çıkarılıp süzüldüğünde tuzu ekleyin. Mısırın tatlılığını arttırmak için suya biraz şeker ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.