Resmi Gazete’de yayımlandı: 2 yeni bakan atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise Kemal Memişoğlu atandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: 2 yeni bakan atandı
Yayınlama: 02.07.2024
Düzenleme: 02.07.2024 16:24
A+
A-

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Sağlık Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na 2 yeni bakan atandı.

Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini bıraktığını duyurmuştu. Özhaseki’nin görevi bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı kararı ile Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Sağlık Bakanlığına Fahrettin Koca yerine ise Kemal Memişoğlu atandı.

CEVDET YILMAZ’DAN BAŞARILAR MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabında görevlerine yeni atana bakanlara başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Sayın Murat Kurum’u ve Sağlık Bakanlığına atanan Sayın Kemal Memişoğlu’nu tebrik eder, üstlendikleri görevlerde üstün başarılar dilerim.

Aynı kabinede görev yapmaktan onur duyduğum, yol ve dava arkadaşlarımız Sayın Mehmet Özhaseki ve Sayın Fahrettin Koca’ya aziz milletimize hizmetleri için gönülden teşekkür ederim.”

MURAT KURUM’DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine tekrar atana Murat Kurum sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Sayın Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm şehirlerimiz olmak üzere 81 ilimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabbim üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin.”

KEMAL MEMİŞOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanlığı görevine atanan Kemal Memişoğlu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı’ mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle.”

 

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM KİMDİR ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 1976’da Ankara’da doğdu.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1999’da mezun oldu. 2017’de Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı.

2005-2006 arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı.

2006-2009 arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 arasında ise TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlük görevini yürüttü.

2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı.

2023’e kadar bakanlık görevini sürdüren Kurum, 14 Mayıs 2023’te 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

31 Mart tarihinde günü yapılan mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı oldu.

SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aslen Rizeli olup, 1966’da Trabzon’da doğdu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitiren, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 1995’te Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu.

2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Başasistanlık yaptı.

2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı ve 2008’de Genel Cerrahi Doçenti oldu.

Beykent Üniversitesi’nde 2007’da başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009’da bitirdi

2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.

Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü.

06 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.