Adana’da “Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi iş birliğinde ve Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde ”Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” konulu panel Adana Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Adana’da “Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik” Konulu Panel Gerçekleştirildi
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 10.06.2024 17:58
A+
A-

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın , açılış konuşmasını yaptığı panele, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Tamer Saka, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Moderatör Hakan Güldağ, Türkiye Raporu Direktörü ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Ekonomi Danışmanı Can Selçuki, Logo Yazılım Türkiye Genel Müdürü Akın Sertcan, TKYD Yönetim Üyesi Hergüner Bilgen Üçer Avukatlık Ortaklığı Ortağı Senem Denktaş, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, SASA Polyester Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kaya, Sunar Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Çomu konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasına, bugün burada iş dünyasının geleceğini şekillendiren iki önemli konuyu ele almak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz diyerek başlayan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Değerli katılımcılar bugün burada iş dünyasının geleceğini şekillendiren iki önemli konuyu ele almak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kurumsal yönetimle sürdürülebilirlik bu iki konu sadece bugün değil, yarından inşa edilen temel taşları olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurumsal yönetim işletmelerimizin uzun vadeli başarılarının garanti altına alınmakla kalmaz. Aynı zamanda paydaşlar arasındaki güveni de tesis eder. Etkin bir yönetim yapısı işletmelerin sadece finansal performanslarıyla değil koçlar ve çevresel üzerinde bulundurmalarını sağlarız. İşletmeleri başarıya götürenler nitelikli, bilgili, tecrübeli ve güçlü çalışanlarıdır. Bu Çalışanlar ise kurumsal bir yönetim yapısı ile elde tutmak mümkün olabilir. İklim değişikliği doğal kaynakların tükenmesi gelir eşitsizlikleri sosyal adalet gibi sorunlar bizlere daha sürdürülebilir ve kurumsal yönetimin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu noktada kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik arasındaki ilişkiyi anlamak büyük önem taşımaktadır” cümlelerine şu şekilde devam etti.

 

BAŞKAN KIVANÇ: “UZUN VADEDE İŞLETMELERİN REKABET AVANTAJINI ARTTIR”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Etkin bir Kurumsal yönetim yapısı işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. Aynı şekilde sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda hareket eden işletmeler daha güçlü ve sürdürülebilir kurumsal yönetim yapılarıyla gelişir. Bu iki kavram birbirini desteklediği ve birbirini tamamladığı bir yapıdır. Uzun vadede işletmelerin rekabet avantajını arttıracaktır. Bugünkü panelimizde bu önemli konuları detaylı bir şekilde ele alacak alan uzman konuşmacılarımızdan değerli görüş ve uygulama örnekleri dinleyeceğiz. Sözlerime son verirken bu önemli panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrıca panelimize katılarak bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan değerli Konuşmacılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

TKYD YÖNETİM KURULU BAŞKANI DR. SAKA: “ ADANA’NIN BENİM KARİYERİMDE ÖZEL BİR YERİ VAR”

Gelecek için atılacak adımların konuşulacağı bu panelin herkes için faydalı olmasını dileyen TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Tamer Saka, “Türkiye’nin gözde sanayi tarım turizm merkezi olan Adana’da sizlerle olmak büyük mutluluk. Evet Esasında uzun bir konuşmam var Ama bu konuşmayı biraz kısa keseceğim. Türkiye kurumsal yönetim derneği olarak yirmi yılı aşkın bir süredir Türkiye’de kurumsal yönetim kavramının anlatılması, yaygınlaştırılması, derinleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz Türkiye kurumsal yönetim derneği altı yüze yakın bireysel üyesi ve yüz seksene yakın kurumsal üyesiyle Türkiye’nin önemli bir büyüklüğünü temsil ediyor. Bu büyüklükle gerçekten Türkiye’nin kalkınması, büyümesi, refah Artması için kurumsal yönetim kadrolarına olan ihtiyacı uygulamaya çalışıyoruz. Türkiye bölgesinde çok önemli bir güç merkezi” diyerek cümlelerine devam etti.

BAŞKAN SAKA , “ REFAH TOPLUMU OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM ATACAĞIZ”

Hedeflerinin arasında refah toplum olma yolunda önemli bir adım atmak olan başkan Saka şunları dile getirdi:

“Türkiye bölgedeki belki en büyük elemana sahip olan teknolojiyi en iyi kullanabilen, girişimci, dış kalmayı seven ve yatırımcı koçluğuyla beraber esasında çok daha önemli işlere imza atma potansiyeline sahiptir. Ama performansımıza baktığınızda maalesef çok uzun bir süredir Türkiye aynı bölgeye sıkışmış durumda. Türkiye altmış küsur yıl önce de Türkiye dünyanın ilk yem ekonomisi içerisinde. Altmış yıl Önce de dünya ekonomisinden aldığı pay yüzde birler seviyesinde. Bu kadar koşturma, bu kadar yatırım dünyada farklı alanlarda aldığımız riskler dönüp baktığımız zaman yine aşağı yukarı aynı yerlerdeyiz. Kişi başı milli gelirde tabii döviz kurunun pozisyonuna göre değişmek de Beraber on bin dolar çerçevesini maalesef aşamadık. Yirmi bin dolar, yirmi beş bin dolar seviyesine çıkabildiğimiz noktada gerçekten bir refah toplumu olma yolunda önemli adım atacağız. Bunu hedefliyoruz. Farklı farklı planlarda, farklı farklı Çalışmalarda Türkiye geçmiş yıllarda da bunu denedi. Ama maalesef ve bunun çok farklı sebepleri var. Geçmişte bu performansı oluşmamasında gerek ekonomik, gerek siyasal, politik, çevre etkenleri dünyanın gitmiş olduğu konjonktür birçok sebep sıralayabilir ama bizim baktığımız pencereden önemli sebeplerden bir tanesinin bizim kurumsal yönetim konusunda maalesef yetersiz kaldığımız oldu. Tabii bu da bize işi yöneten kişinin maharetine, onun yetkinliklerine, onun girişimciliğine, risk alma, iştahına bağlı bir başarı getiriyor. Ama değişik toplumlara baktığınız zaman bizden daha ileride olan ekonomi Baktığımız zaman bu toplumlarda kurumsal sistemlerin çok daha etkin çalıştığını, hem şirket bazında, hem ülke yönetimi bazında sistemsel sistemlerin çok daha etkin çalıştığını görüyorsunuz” dedi.

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.