Büyükşehir’den kaldırımdaki araçlara müdahale

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kaldırım üzerine ve otobüs duraklarına park eden araçların kaldırılması için harekete geçti.

Büyükşehir’den kaldırımdaki araçlara müdahale
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Günlerdir Adana’nın en işlek caddelerinde ve kaldırım üzerine, otobüs duraklarına park eden araçların kaldırılması için vatandaşlarımızın yoğun şikayet etmelerine rağmen sonunda Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri halkın geçiş yollarını ihlal eden ve kamuya ait yaya kaldırımlarına park eden araçları sticker uygulamasıyla uyarmaya başladı.

Tüm araç sürücülerinden, kaldırımlara park etmemeleri konusunda duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini belirten zabıtalar “Unutmayalım ki, kaldırımlar yayaların olduğunu” ifade ettiler.

GEÇTİĞİMİZ AY NE OLMUŞTU ?

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ geçtiğimiz ay Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Adana içerisindeki en işlek caddelerindeki kaldırım işgaline son verilmesini istemiş, bu konuda vatandaşlarımızdan pek çok şikayet gelmesine rağmen kaldırımların hepsi işgal edercesine dolu ve geçecek yer olmadığını, bunun içinde Büyükşehir ve İlçe meclis üyelerimizden  bu kaldırım işgalinin son bulacak bir çalışmanın yapılması için çağrıda bulunmuştu. Çağrı yanıt buldu ve bu konuda günlerdir yaptığımız araştırmalarda, defalarca kaldırımlarda yürüyecek yer kalmadığını yazmıştık. Kaldırımlar yetmedi otobüs duraklarına park edilmeye başlandı ve sonunda vatandaşlarımız isyan etti. Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin yapmış oldukları bu uygulama neticesinde nasıl bir sonuç alınacağını takip etmeye devam edeceğiz.

Dün Mayıs ayının ilk oturumu yapılan Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak kürsüye gelen kaldırımlarda yürüyecek yer kalmadığını belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ konuşmasında hem büyükşehir meclisinden hem de ilçe meclis üyelerinden destek isteyerek şunları söyledi “Seçimler bitti ve geçtiğimiz dönemde birçok maddeyi oy çokluğu ile geçirdik. Şu an geldiğimiz durumda Adana Büyükşehir Belediyesine ait cadde  ve bulvarlardaki kaldırımların işgal edilmesi, kaldırımlarda yürünecek yer kalmamıştır. Buradan meclisimize seslenmek istiyorum. Bu caddelerdeki kaldırım işgaline son verin.Bu konuda vatandaşlarımızdan pek çok şikayet gelmesine rağmen kaldırımların hepsi işgal edercesine dolu ve geçecek yer olmadığını, bunun içinde Büyükşehir ve İlçe meclis üyelerimizden  bu kaldırım işgalinin son bulmasını istiyorum” dedi.

 

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.