9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ BUGÜN BAŞLADI

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt - Bayram tatilini 9 gün yapacak olan kamu çalışanlarının tatili bugün başladı. Bayram tarihleri haricinde kalan bir buçuk günlük sürede...

9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ BUGÜN BAŞLADI
Yayınlama: 06.04.2024
Düzenleme: 14.04.2024 04:43
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt – Bayram tatilini 9 gün yapacak olan kamu çalışanlarının tatili bugün başladı. Bayram tarihleri haricinde kalan bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacaklar.

Bu durumda 5 Nisan Cuma mesai bitimiyle başlayan bayram tatili 15 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihine denk geliyor. Dini günler, hicri takvime göre hesaplandığından miladi takvimde her yıl farklı günlerde idrak ediliyor. Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte yıllık izinlerini birleştirmeyi planlayanlar ise tam olarak bayram tatilinin başlayacağı tarihi araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idari izin açıklamasının ardından hangi kurumların kapalı olacağı gündem oldu.

BAYRAMDA HANGİ KURUMLAR KAPALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bayram tatili öncesindeki 1.5 günlük sürenin idari izin olacağını duyurmuştu. Dini bayram günlerinin bir gün öncesi arefe günü olarak kabul edildiğinden yarım gün tatil oluyor. Kamu kurumlarının tamamı, noterler, valilikler, muhtarlıklar, borsa ve bankalar kapalı olacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ

AREFE GÜNÜ: 9 Nisan Salı

BAYRAMIN 1. GÜNÜ: 10 Nisan Çarşamba

BAYRAMIN 2. GÜNÜ: 11 Nisan Perşembe

BAYRAMIN 3. GÜNÜ: 12 Nisan Cuma

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.