71 yıl önceki gazete kupürleri Koreli sanatçıları duygulandırdı
(İHA) - Toros Üniversitesince düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Mersin'de gelen Koreli sanatçılar, İl Halk Kütüphanesinde Kore Savaşına dair gazete kupürlerini görünce duygusal bir yolculuğa çıktılar.
Mersin'e...
(İHA) – Toros Üniversitesince düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Mersin’de gelen Koreli sanatçılar, İl Halk Kütüphanesinde Kore Savaşına dair gazete kupürlerini görünce duygusal bir yolculuğa çıktılar.
Mersin’e farklı ülkelerden gelen 22 sanatçı, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı ‘3. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda buluştu. Buluşma sadece sanat eserleri üzerine değil, tarihin derinliklerine de dokunacak bir anıya dönüştü. İl Halk Kütüphanesi ziyareti sırasında Koreli sanatçılar Han Young-Sook, Kang Sook-Hee, Ha Jung-Yul ve Kim Yong-Moon, geçmişin sayfalarında kaybolmuş bir hatırayla karşılaştılar. Kore Savaşına dair gazete kupürlerini görünce duygusal bir yolculuğa çıktılar.
Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Çalıştayın Küratörü Prof. Dr. Uğurcan Akyüz eşliğinde yapılan ziyarette, Koreli sanatçılar duygularını gizleyemediler. Heyecan ve hüzün arasında geçen anlar, ziyaretlerinin özel bir anlam kazanmasını sağladı.
Koreli sanatçı Ha Jung-yul, duygularını şu şekilde ifade etti: “Bizi bu çalıştayda misafir eden başta çalıştayımızın Küratörü Dekan Prof. Dr. Uğurcan Akyüz hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aradan geçen 71 yıl sonunda Kore Savaşına dair gazeteleri görmek bizi gerçekten çok duygulandırdı. Türkiye bizim kardeşimiz.”
Bu sözlerle Koreli sanatçı, sadece sanatın değil, insanlık tarihinin derin izlerini taşıyan bir buluşmanın içinde olduklarını hissettirdi. Kore Savaşının izleriyle dolu gazete kupürleri, sadece bir tarihi belge değil, aynı zamanda insanlık hikayelerinin taşıyıcısı. Koreli sanatçılar, bu anlamlı ziyarette Türk halkına olan minnettarlıklarını da dile getirdiler. Her biri, geçmişin izlerini hissetmenin ve bu izlerin birleştirdiği kardeşlik bağlarını yaşamanın önemini vurguladılar. Duygusal anlar, sanatın sadece estetik bir deneyim olmadığını, aynı zamanda insanların geçmişini anlama, hatırlama ve paylaşma yolculuğunda da kritik bir rol oynadığını gösterdi. Toros Üniversitesi’ndeki anlamlı buluşma, sanatın ve insanlığın sınırları aşan gücünü bir kez daha ortaya koydu.
3. Uluslararası Sanat Çalıştayı 18 Mart 2024 tarihinde Uray Kampüsünde gerçekleşecek sergi ve kapanış töreni ile sona erecek.