6 Şubat 2023’te yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin 3. yılında, Adana’da anma ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilecek. Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’ın paylaşımıyla duyurulan program kapsamında; panel, anma töreni ve meşaleli yürüyüş düzenlenecek.

6 Şubat’ın 3. Yılında Sorumluluklar Konuşulacak-1

Etkinlikler, 5 Şubat 2026 Perşembe günü saat 14.00’te, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak “6 Şubat Depremleri: Afetlerde Sorumluluk Zinciri ve Kentsel Politikalar” başlıklı panel ile başlayacak. Panelde, afet süreçlerinde sorumluluklar, kentleşme politikaları ve gelecekte benzer acıların yaşanmaması için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Panelin moderatörlüğünü TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin üstlenecek. Panelde konuşmacı olarak;

Anma programı ise 6 Şubat 2026 Cuma günü saat 04.18’de, depremin simge noktalarından biri olan Alpargün Apartmanı Enkaz Alanı’nda gerçekleştirilecek. Hayatını kaybeden vatandaşlar, saygı ve özlemle anılacak.

Aynı gün akşam saatlerinde ise farkındalığı artırmak amacıyla meşaleli yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, 6 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Aksagaz Kavşağı’ndan başlayarak Duygu Cafe’de sona erecek.

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, paylaşımında “Unutmadık, unutturmuyoruz. Bir daha yaşanmaması için sorumluluk almaya ve birlikte yürümeye davet ediyoruz” ifadelerine yer vererek, tüm Adanalıları etkinliklere katılmaya çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi