20. ULUSLARARASI ÇUKUROVA YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Melisa Karmış - 3-4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü Uluslararası 20. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni...

20. ULUSLARARASI ÇUKUROVA YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ
Yayınlama: 02.05.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Melisa Karmış – 3-4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü Uluslararası 20. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ile ilgili Hoca Ahmet Yesevi Otağında basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda basın mensupları katıldı. Basın açıklamasını Tertip Komitesi Başkanı Av. İsmail Demirdüzen okudu.

“ADANA SARIÇAM YÖRÜK ORMAN ŞENLİK ALANINDA OLMAK ÜZERE ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR”

Av. İsmail Demirdüzen, “ Her yıl yapılagelen geleneksel Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü 20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şölenini bu yıl, Sarıçam Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Adana Valiliğinin Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe Belediye Başkanlarımızın katılımlarıyla, 3/05/2024- 5/05/2024 Tarihlerinde Adana şehir Merkezi ve 5/05/2024 de Sarıçam Mustafalar Mahallesinde; Yörük Orman Parkı Senlik alanında yapılacak etkinliklerle düzenlemesi kararı alınmış ve şölen Düzenleme Kurulunun aldığı kararla Adana şehir merkezinde ve Adana Sarıçam Yörük Orman şenlik alanında olmak üzere etkinlikler gerçekleştirilecektir” diyerek ifade etti.

İsmail Demirdüzen basın açıklamasında şölen hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“3 gün sürecek şölen programı ve katılan sanatçı ve etkinlikler hakkında Tertip Komitesi olarak Adana halkını bilgilendirmek için bu basın toplantısını yapıyoruz. Basın toplantısına katılan siz değerli medya mensuplarına teşekkür ederiz. Adana şehir merkezi ile Sarıçam Yörük Parkı arasındaki mesafe 15 km olup, yolun tamamı asfalttır. Sarıçam Yörük Parkındaki şenliklere Adanalı hemşerilerimiz özel araçlar ile gidebilecekleri gibi Şölen için Adana Büyükşehir Belediyesinin önlerinde şölen alanına gider yazılı toplu taşıma araçlarının ringleri 5/05/2024 Pazar günü sabah saat 8.00 de şehir merkezinde her 15 dakikaya bir normal güzergâhlarından ring yaparak hemşerilerimizi Şölen alanına taşıyacaklardır. Dönüşte yine ayni şekilde  ücretsiz olarak sağlanacaktır.”

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİNDE YÜN MİNDERLER ÜZERİNDE SIKMA YİYİP AYRAN İÇMEYE DAVET EDİYORUZ”

İsmail Demirdüzen , basın açıklamasında ‘Yörük Türkmen Şölenine katılarak Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yün minderler üzerinde sıkma yiyip ayran içmeye davet ediyoruz’ diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Önceki yıllarda oldu gibi bu yıl şölene ülkemizin ünlü  simalar ve sanatçıların  katılması kesinleşmiştir. 20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleninin uyumlu ve huzur içerisinde gerçekleşmesi için basta Adana Valiliğimiz ve diğer mülki amirler, bütün belediyeler olmak üzere düzenleme komitemiz planlanan  etkinlikler için tüm önlemleri almış bulunmaktadır. Tüm Çukurova ve Akdeniz Bölgesindeki vatandaşlarımızı ve Adanalı hemşerilerimizi 5 Mayıs 2024 günü Sarıçam Mustafalar Mahallesinde yapılacak Yörük Türkmen Şölenine katılarak Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yün minderler üzerinde sıkma yiyip ayran içmeye davet ediyoruz. §ölenimizde Adana ilimizde ve Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen ve kardeş STK’lar ile birlikte ‘sen ben yok biz varız biz de Türk milletiyiz’ diyerek Yaylaların Sahinleri, Kentlerin Sessiz Çoğunluğunun Yörük Türkmenler ‘in kültürü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sıkı sadakatlerinin gösterileceği bir program hazırladık. Yörük Türkmenlerin bu birlik beraberlik şölenine bütün hemşerilerimizi katılmaya davet ediyoruz. Şölenin gerçekleşmesine maddi ve manevi destek veren basta kişi ve kurumlara Tertip Komitesi adına teşekkür ediyor Adana halkına saygılarımızı sunuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.