Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı sektörünün gelişimi için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Zeytindostu Derneği Kurucu Üyesi Haldun Coşkun, 21 yıllık sektörel deneyim ve anılarını kitaplaştırdı. “Y’ağlamıyorum Gözüme Zeytinyağı Kaçtı” adlı 140 sayfalık eser, yalnızca bir anı kitabı değil; aynı zamanda Türkiye’nin zeytinyağı sektöründe önümüzdeki 30 yıla ışık tutacak stratejik bir yol haritası niteliği taşıyor.

Adana güzellik merkezi esnaf odası üyeleri ilk kez bir araya geldi
Adana güzellik merkezi esnaf odası üyeleri ilk kez bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

Kitabında özellikle kooperatifleşme ve lisanslı depoculuk sistemlerinin önemine dikkat çeken Coşkun, bu iki yapının sektörde fiyat istikrarını sağlayacağına vurgu yapıyor. “Gerçek anlamda birlik olunduğunda Türkiye, zeytinyağında hem üretimde hem de markalı ihracatta dünya lideri olabilir.” diyen Coşkun, üretici, tüketici ve ihracatçının ortak kazanım elde etmesinin yolunun sürdürülebilir ve adil ticaret anlayışından geçtiğini belirtiyor.

Zeytindostu Haldun Coşkun, Zeytinyağında 30 Yıllık Vizyonunu Kitaplaştırdı (3)

Zeytinyağında Sağlık, Kalite ve Sürdürülebilirlik

Eserde zeytinyağının sağlık faydaları, gastronomik zenginliği, inovasyon ve kalite odaklı üretim konularına da geniş yer ayrılıyor. Coşkun, Türkiye’nin yaklaşık 190 milyon zeytin ağacına sahip olmasının büyük bir potansiyel sunduğunu belirterek, bu potansiyelin ancak üretimden tüketime kadar tüm süreçlerin yasal mevzuata uygun, sürdürülebilir ve hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesiyle değerlendirilebileceğini ifade ediyor.

Zeytindostu Haldun Coşkun, Zeytinyağında 30 Yıllık Vizyonunu Kitaplaştırdı (2)

Çukurova’dan Dünyaya Zeytin Vizyonu

Adana merkezli Çukurova Zeytin A.Ş.’nin kurucusu olan Haldun Coşkun, Çukurova illerinde zeytinciliğin gelişmesi için de önemli projelere imza attı. Kitapla birlikte düzenleyeceği imza günleri ve söyleşi etkinlikleriyle zeytinyağının mucizevi faydalarını anlatmaya devam edeceğini söyleyen Coşkun, bu bereketli meyvenin değerinin toplumda daha iyi anlaşılması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Haldun Coşkun