YENİ YAKLAŞIMLARLA MATEMATİK ÇALIŞTAYI’NA BÜYÜK İLGİ

YENİ YAKLAŞIMLARLA MATEMATİK ÇALIŞTAYI’NA BÜYÜK İLGİ
Yayınlama: 18.10.2022
A+
A-

 

 (HABER MERKEZİ) –TOROS – Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Matematik Çalıştayı’nda konuşan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik; “Matematiği her öğrencimize sevdirene kadar eğitim programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Matematik severler ve matematiği sevdirmek isteyenler Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Matematik Çalıştayı’nda buluştu.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından düzenlenen ;”Yeni Yaklaşımlarla Matematik Çalıştayı” Adana Öğretmenevi’nde yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Ayık’ın başkanlığında yapılan çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Yüreğir İlçe Milli eğitim Müdürü Murat Çelik, yazar Orhan Kemal’in oğlu Araştırmacı-Yazar Işık Öğütçü, MEB Lise Matematik kitapları yazarları Fatih Bulut, Hakan Tarku, Mahmut Gökşen, Mehmet Maviş ve Yüreğir’de görev yapan 50 matematik öğretmeni katıldı.

Çalıştayda açılış konuşması yapan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik; “Bu çalıştayla okullarımızdaki sorunları ve çözümleri matematik öğretmeni gözünden bakış açısını görme, öğretmenlerimizin matematik kitaplarından beklentisini öğrenme, öğrencilerimizin matematik başarısı ya da başarısızlığı altında yatan nedenleri sorgulama, ilçemizdeki matematik başarısını artırmaya yönelik atılacak adımları belirlemeyi amaç edindik. Hem Bakanlığımızın çalışmalarına destek olmak hem de ilçemiz genelinde tüm öğrencilerimizin matematiği sevmesi için bu tarz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere bu fırsatı sunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Koçak’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayda Matematik Tarihi ve Matematikte Yeni Yaklaşımlar başlıklı sunumlar yapılırken matematik tarihi ve bilimine dair araştırma kitaplarından örnekler de verildi. Ayrıca daha önce hazırlanan sorular öğretmenlere yöneltilerek grup çalışması yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.