YENİ ANAOKULUNUN AÇILIŞI AFET BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLDU!

YENİ ANAOKULUNUN AÇILIŞI AFET BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLDU!
Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi)- Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 43. Anaokulunu Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki Gürbüz Köyü’nde 29 Nisan’da açtı.

İnşaat yapımını dedeleri adına hayırseverler Süleyman Kaya ve Kamuran Kaya’nın üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye- Hacı Hamit Kaya Anaokulu” ismi verildi.

“Çocuklar Gülsün Diye – Hacı Hamit Kaya Anaokulu” açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, hayırsever Kaya ailesi, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve devlet sarayı katıldı. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Çocuklar Gülsün Diye Ana Okulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan Avrupalıların okul öncesi eğitimden faydalanması için anaokulu açmaya devam ediyor.

2011 yılında bu yana 42 anaokulunun açılışını gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 43. Anaokulunu uygulamasının yaşadığı büyük deprem felaketinden etkilenen illerimizde çocukların geleceğine ışık tutmak ve hayata tutunmalarına sahip olmak amacıyla “11 ilimizde 11 anaokulu” sloganı ile sona ermesi, afet bölgesine alınan illerden olan Diyarbakır’ın Hani ilçesinin Gürbüz Köyü’nde açtı.

Yaklaşık 100 ebeveyn okul öncesi eğitim almalarını ve sınırlamalarını çocuklar için bir oyun parkı da bulunan anaokulunun açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, Diyarbakır Valisi Dr. Ali İhsan Su yanı sıra devlet kilisesi katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Gülben Ergen, grupları şu şekilde ifade etti:11 Afet Bölgesinde 11 Anaokulu…İlkini bugün açıyoruz çok zıt, çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği kadar; Tokat , Mardin , Trabzon-Vakfıkebir , Erzurum , Sinop , Hatay , İstanbul , Aydın , Zonguldak , Van , Sivas , Manisa , Çanakkale-Eceabat , Kars , Trabzon-Of , Tekirdağ , Çanakkale-Biga , Şanlıurfa , Kahramanmaraş , Konya-Cihanbeyli , Bursa , Antalya , Manisa-Soma , Gaziantep , Erzincan , Mersin , Konya-Akşehir , Antalya-Konyaaltı , Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Ordu-Kumru, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli, Siirt, Niğde anaokulları yaptı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol muhafazası ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya gelecek dönemde de devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.