Yanık: Şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştırıyoruz

Yanık: Şehit yakınları ve gazilerin hayatını kolaylaştırıyoruz
Yayınlama: 19.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca istihdamdan ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok alanda şehit yakınları ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ekonomik ve sosyal imkanlar sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sunduğumuz imkanlar elbette kahramanlarımızın fedakarlığının karşılığı değil ama sıkıntı çekmeden hayatlarını sürdürebilmelerini hedefliyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda “19 Eylül Gaziler Günü” ve Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilişinin 101. Yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda Ankara’da 19 Eylül Gaziler Günü Buluşması gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nin  de 101. Yıl Dönümü olması dolayısıyla Polatlı’da “Hattı Müdafaa Değil Sathı Müdafaa-Her Zaman” başlığıyla düzenlenecek 19 Eylül Gaziler Günü Buluşması’nda Polatlı Merkez Şehitliği, Duatepe Anıtı ziyaret edilecek ve Sakarya Meydan Muharebesi Müzesi gezilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatan uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerin yakınları ile gazilere fedakarlıkları için minnet duyduklarını dile getirdi.

Şehit yakınları ile gazilere sağlanan ekonomik ve sosyal hakları anlatan Bakan Yanık, şehitlerin emaneti olan yakınlarının ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırabilmek  için çalıştıklarını belirtti. Bakan Yanık “Sunduğumuz imkanlar elbette kahramanlarımızın fedakarlığının karşılığı değil ama sıkıntı çekmeden hayatlarını sürdürebilmelerini amaçlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.