Yalbuzdağ: 16 Ekim’de Ankara’da mitingdeyiz

Yalbuzdağ: 16 Ekim’de Ankara’da mitingdeyiz
Yayınlama: 13.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, açıklama yayınlayarak “Halkımız için, İlaç Yokluklarına Dur Demek için, 16 Ekim’de Ankara’da ‘Büyük Eczacı Mitingi’nde olacağız” dedi.

Yoğun bakım hastalarına ilaç bulunamadığının altını çizen Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “İnsan albümini içeren ve albümin düzeyini yükseltmek için hastanelerde yoğun bakım hastalarına uygulanan ilaçlar kamu ve üniversite hastanelerinde, ecza depolarında ve eczanelerde bulunamadığından hasta yakınları çaresiz durumda kalmaktadır. Halkın ilaca erişiminde engeller kaldırılmalıdır. Bir aydan buyana kısıtlı miktarda bulabildiğimiz bu ilaç, artık ne ecza depolarında ne de firmanın elinde kalmadı. Biz eczacılar olarak, hastalarımıza ilaçları temin etmek istiyoruz. İlaç bulunabilir ve alınabilir olmalıdır diyoruz.” dedi

İlaç Fiyat Kararnamesi’nin güncellenmemesinden kaynaklı halkın birçok ilaca ulaşamadığını da belirten Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “İlaç yokluklarına dur demek için adım atılmalıdır, artık işlevsiz hale gelen ilaç fiyat kararnamesi güncellenmelidir. Dün hormon ilaçları yoktu, bugün insan albümini yok, yarın hangi ilacı bulamayacağız endişesindeyiz. Acilen halkın ilaca erişiminin önünde engel olan bu İlaç Fiyat Kararnamesinin günümüz şartlarına uygun olarak yeniden düzenlenmelidir. İlaç yoklukları nedeniyle hastalarımıza ‘ilaç yok’ dememek istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da yapacağımız ‘Büyük Eczacı Mitingi’ne tüm halkımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.