‘YAKUT’ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YARDIMA KOŞUYOR

‘YAKUT’ GECE GÜNDÜZ  DEMEDEN YARDIMA KOŞUYOR
Yayınlama: 10.09.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Yüreğir Belediyesi’nin daima hazır durumdaki arama kurtarma ekibi ‘YAKUT’, doğal afetler sonrası hızlı ve etkin bir şekilde müdahalede bulunuyor. Nerede ihtiyaç varsa oraya koşan ekipler Mersin Gülnar’daki orman yangını söndürme çalışmalarına da destek verdi.

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde önceki gün başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle hızla büyümüş, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve çevre illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel yangına müdahale etmişti.

Yangın haberini alır almaz gece saatlerinde bölgeye hareket eden Yüreğir Belediyesi Arama Kurtarma Timi (YAKUT), hızlı bir şekilde söndürme çalışmalarına destek verdi. YAKUT’un da büyük bir özveri ile katıldığı söndürme çalışmalarının ardından yangın 29’uncu saatinde kontrol altına alındı.

Afetzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Devletimiz çok güçlü hamdolsun. Hep birlikte bu felaketin de üstesinden geldik. Yüreğir Belediyesi olarak her daim teyakkuz halinde olan ekiplerimizle üzerimize düşen her göreve hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.