Adana’nın Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde, mahalle halkı güne anlamlı bir sağlık etkinliğiyle başladı. Mahalle muhtarı Nevin Biçer’in öncülüğünde ve Melodi İşitme firması iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Doktor Ahmet Mert Cümendür tarafından gün boyunca ücretsiz kulak muayenesi yapıldı. Mahalle muhtarlık binasında gerçekleştirilen taramaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe katılarak muayene olan CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan da etkinliğe destek verdi. Atikaslan, “Sayın muhtarımız Nevin Hanım’ı yürekten kutluyorum. Bu tür sağlık uygulamalarının diğer mahallelerde de yapılması için muhtarlarımızla görüşeceğim. Bugün ben de kulak taramasından geçtim ve kulağımın temizlenmesi gerektiğini öğrendim. Seyhan’daki tüm muhtarlarımızın böyle uygulamalar yapmasını isterim. İlçe başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.

“Muhtarlığın ötesinde bir görev”


Etkinliğe dair açıklama yapan mahalle muhtarı Nevin Biçer ise halktan gelen olumlu geri bildirimlerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Biçer, “Bugün muhtarlığımızda kulak taraması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan yoğun katılım ve olumlu dönüşler aldık. Bu bizim muhtarlığın asli görevi değil belki ama halkımıza daha çok dokunmak, yanlarında olmak istiyoruz. Daha önce ağız taraması ve diş taraması da yapmıştık. Bu çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

“Kulak zarına zarar verebiliyor”

Etkinliği gönüllü olarak gerçekleştiren Doktor Ahmet Mert Cümendür ise yaptığı değerlendirmede işitme kayıplarının genellikle fark edilmediğine dikkat çekerek, “İşitme kaybı genellikle ağrısız ve yavaş ilerleyen bir rahatsızlık olduğu için insanlar fark etmiyor ya da ihmal ediyor. Oysa zamanında önlem alınmazsa kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Taramalarda en çok karşılaştığımız sorun kulak kirinin birikmesi. Özellikle kulak çöpü kullanımı bu durumu artırıyor ve kulak zarına zarar verebiliyor. Bu yüzden vatandaşlarımızı düzenli kontrole davet ediyoruz” dedi.

Mahalle muhtarlığı binasında gün boyu süren etkinlik, hem sağlık hizmetine erişimde kolaylık sağladı hem de mahalle sakinleri arasında farkındalık yarattı. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin düzenli hale gelmesini istediklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Çağlacan Kurt