VALİ KÖŞGER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN DÜZENLENEN YEMEK PROGRAMINA KATILDI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

VALİ KÖŞGER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN DÜZENLENEN YEMEK PROGRAMINA KATILDI
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Valilik himayesinde düzenlenen ve Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda şehitlerimizin aileleriyle sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Vali Köşger programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

15 Temmuz’un tarihimizde yaşanmış en hain ve en vahim ihanetlerden biri olduğunu belirtip “Bu kara gecede hain bir örgüt tarafından milletimize ait olan tanklar, tüfekler yine milletimize doğrultuldu. Ancak milletimiz bu hainliğe boyun eğmedi ve gücü yettiğince karşı geldi. Aziz milletimiz, hain darbe girişimini olağanüstü bir kudretle bertaraf etti. Milletimiz, tarihte olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da vatanına, bağımsızlığına, devletine sahip çıktı. Devletimiz ve milletimizi hain girişimlere karşı korumak için gövdesini siper etti. Bu dünya üzerinde çok ender rastlanacak bir durumdur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatandaşlarımız ülkemiz genelinde sokaklara dökülüp tankların önünde etten bir duvar ördüler.”

Bu hain olayın 8. yıl dönümünde olmamıza rağmen o gece yaşadıklarımızın hala hafızalarımızda taze olduğunu kaydeden Vali Köşger, “O kara gece, bizlere unutamayacağımız anlar yaşattı. Gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.

Şehitlerimizin değerli aileleriyle ve kahraman gazilerimizle bir araya gelmekten onur duyduğunu belirten Vali Köşger, şehitlerimizin yadigarı olan değerli aileleri ile gazilerimizin ülkemiz ve milletimiz için çok büyük anlam ifade ettiğini ve daima onların yanında olacaklarını belirtti.

Milletimizin bir daha asla böyle bir alçaklığa maruz kalmamasını temenni eden Vali Köşger, 15 Temmuz’da kahraman milletimizin hainlere en güzel cevabı verdiğini belirtip, “Vatanımız, demokrasimiz, milletimiz ve şanlı al bayrağımıza sahip çıkmak uğruna canını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza sonsuz minnet ve şükran duyuyoruz.” dedi.

15 Temmuz’da yüce milletimizin yurdumuzu korumak uğruna daima hazır olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını ifade eden Vali Köşger, yurdumuzun kuruluş ve kurtuluşunda şehadete yürüyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla yâd etti.

Kaynak: Adana Valiliği / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.