Vali Elban şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Vali Elban şehit yakınları ve gazilerle buluştu
Yayınlama: 16.07.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ile eşi Hanımefendi İrem Beyza Elban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ile gazilerin onuruna düzenlenen yemek programına katıldılar.

Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Valilik himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek hal ve hatırlarını soran ve konuklarıyla yakinen ilgilenen Vali Elban programda gerçekleştirdiği konuşmada; 15 Temmuz gecesinde milletimizin şimdiye kadar hiç görmediği, hiç bilmediği bir ihanete maruz kaldığını kaydederek “Ülkemiz daha önceleri hep dış güçlerin saldırısına maruz kalmıştı ancak 15 Temmuz’da milletimiz kendi içindenmiş gibi görünen hainlerin saldırısına uğradı. Hain bir yapı tarafından planlanan bir kalkışmayla karşı karşıya kaldık. Geçmişten günümüze birçok saldırıya uğrayan yurdumuz ilk defa bu gece yaşadığımız gibi bir ihaneti gördü. Milletimiz önce bu durumun şaşkınlığını yaşadı, ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok kısa bir süre içinde kenetlendiler ve bu hain girişimin başarılı olmasına fırsat vermediler.” dedi. Sözlerini FETÖ ihanet örgütü tarafından organize edilen bu hain kalkışmanın milletimizin gösterdiği muazzam kahramanlık ve üstün cesaretle bastırıldığı ifadeleriyle sürdüren Vali Elban “Vatanımız, demokrasimiz, milletimiz, ay yıldızlı al bayrağımız uğruna o gece meydanlarımızı dolduran ve tüm bu kutsal değerlerimize sahip çıkmak için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza sonsuz minnet duyuyoruz. O gece bize gösterdi ki yüce milletimizin yurdumuzu korumak uğruna yazacağı kahramanlık destanları asla bitmez. Ülkemizin yüce gönüllü evlatları her daim vatanımızı korumaya hazır. 6 yıl önce meydanlarımızı dolduran, tankların önüne geçen, namluların ucuna yiğitçe göğsünü geren kahramanlarımız tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir destan yazdı. Tabii ki bu hain girişimin bir bedeli oldu. Çok sayıda kahraman vatan evladımız şehit düştü, gazi oldu. Bugün bu topraklarda gönül rahatlığıyla yaşamamızın mimarı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakarlıklarıdır. Kıymetli şehitlerimizin emaneti olan kutsal vatan topraklarımızı her daim koruyacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacak, onlardan bize emanet kalan değerli ailelerinin daima yanında yer alacağız.” dedi.

Vali Elban’ın konuşmasını tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarak sonlandırmasının ardından program, şehitlerimizin ruhu için dualar edilmesiyle sürdü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.