Üst düzey düşünme becerileri artırıldı

Üst düzey düşünme becerileri artırıldı
Yayınlama: 24.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) -TOROS  Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek programı kapsamında desteklenen Üst Düzey Düşünme Becerilerinin Artırılmasında Öğretmen Yeterliliklerinin Geliştirilmesi isimli eğitim çalışmaları amacına ulaştı.

İki hafta süren, sınıf, okul öncesi, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Felsefe öğretmenlerinden oluşan toplam 60 öğretmene eğitmen Dr. Nilay Yılmaz tarafından eğitim verildi.

Yapılan açıklamada, “Eğitimde temel amaç okumayı basit bir metin okumanın ötesine taşıyıp bir düşünme becerisine dönüştürmek ve disiplinlerarası özelliği ile üst düzey düşünme becerilerini kazandırma konusunda öğretmenleri güçlendirmek. Hayatı okumadan, akademik başarıya, insanlar arası ilişkilerden uluslararası PıSA, TIMSS gibi sınavlara kadar her şey bir durumu, düşünceyi, kişiyi, sanatı, doğayı gibi pek çok şeyi okumayı gerektiriyor. Hayat başarısı için de akademik başarı için de nitelikli okumayı sağlayacak üst düzey düşünme becerileri bir gerekliliktir. Az çoktur deyip kağıttan kanatlarla Seyhan’da bir dönüşümün ilk adımını atıldı.” denildi

Sertifika törenine Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Çukurova Kalkınma Ajansı Proje Birim Başkanı Serdar Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Çelik katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.