Uluğtürkan’a ‘Tarıma Değer Katan Kalem’ ödülü

Uluğtürkan’a ‘Tarıma Değer Katan Kalem’ ödülü
Yayınlama: 27.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Güvenilir Ürün Platformu, aralarında Doğu Akdeniz’in ilk ve tek ekonomi yayını Refleks gazetesi yazarı Mehmet Uluğtürkan’ın da bulunduğu 6 gazeteciye ‘Tarıma Değer Katan Kalemler’ ödülü verdi. Türkiye genelinde binlerce çiftçi, gıda üreticisi, akademisyen, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve tüketicinin paydaşı ve destekçisi olduğu ‘Güvenilir Ürün Platformu’ tarafından gerçekleştirilen zirvede ‘Feed the Future’ ödülleri verildi. Güvenilir gıda üretimine katkı sağlayan marka, kurum ve kişilere plaket takdim edilen ve İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede, gazetecilere de ‘Tarıma Değer Katan Kalemler’ ödülü verildi.

“KALEMİNİZ HİÇ SUSMASIN”

Dünya gazetesinden Kerim Ülker ve Sadi Özdemir, Yeni Şafak gazetesinden İbrahim Acar Refleks gazetesinden Mehmet Uluğtürkan, Agro TV’den Galip Umut Özdil, Marketing Türkiye dergisinden Günseli Özen’in ödüllerini Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi verdi. Bakan Prof. Kirişçi, gazetecilere “Kaleminiz hiç susmasın” diyerek temennide bulunurken “Görev yaparken eleştirilerinden de önerilerinden de en çok yararlandığımız kesim gazeteciler. Bizim gibi kamu görevi yapıyorlar. İşini iyi yapan gazetecileri kutluyorum” dedi.

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Kirişçi, “Ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi olarak yetişenlerin birçoğu işlerine evrak memuru olarak başlıyor ve evrak memurluğundan emekli oluyorlar. Artık buna son veriyoruz. Kardeşlerimiz bundan sonra üreticiler için alın teri yerine akıl terleri dökecek. Çiftçiyle beraber daha fazla ve güvenilir üretim için çalışacaklar. Bu yılın sonunda ‘Tarım Cepte’ adlı yen bir uygulamayı faaliyete geçireceğiz. Artık vatandaşlarımız kendi üretimlerini kendileri belirlemeyecek. Rasyonel olan üretim yapılacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.