ULUDAĞ, RUMELİ BALKAN TÜRKLERİNİ AĞIRLADI

ULUDAĞ, RUMELİ BALKAN  TÜRKLERİNİ AĞIRLADI
Yayınlama: 04.10.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde, Yeniyayla Mahallesinde Rumeli Balkan Türkleri Gecesi düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu gecede sahne alan ünlü sanatçılar Serhat Nişli ve Mustafa Yıldızdoğan söylediği eserlerle, etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Rumeli Balkan Türkleri Gecesi, Yeniyayla Mahallesinde gerçekleştirildi. Sarıçam İlçesi ve civar ilçelerde yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, AK Parti MKYK üyesi Fatma Güldemet Sarı,  Milliyetçi Harekete Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Emrah Ceylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı, Sabri Mutlu ve çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin ilk kadın mehteran takımı, Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımının sahne aldığı gecede, bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bugün burada verilen mesajla, tüm Batı Trakya’da mazlum kalmış soydaşlara umut olduklarını belirtti.

Başkan Uludağ konuşmasında, Anadolu’dan Osmanlı İmparatorluğu döneminden itibaren iskân politikası ile Balkanlara göç etmiş Balkan Türklerinin, kaybedilen her toprak parçasından sonra koşulları değişerek, yaşam hakları ellerinden alınmış baskı görmüş, katliamlara uğramış, yerlerini yurtlarını, aidiyetlerine ait ne varsa geride bırakarak ana yurtlarına tekrar döndüklerini belirtti.

Zulümlere direnen, zindanlarda doğrulan, sürgünlerde var olan, bir milletin her ölümde yeniden doğduğunun altını çizen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Saygıdeğer Evladı fatihan, değerli hemşerilerim; Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Rumeli Balkan Türkleri gecemize hoş geldiniz şeref verdiniz. Atatürk’ün ifadesiyle düşman karşısında kaçmak çekilmek nedir bilmeyen Balkan Türkü’ kardeşlerim; Tarih şahit ki, birçok acılar yaşadınız. Zulümlere direndiniz, zindanlarda doğruldunuz, sürgünlerde var oldunuz, her ölümde yeniden doğdunuz. Gün geldi Debreli Hasan oldunuz drama köprüsünü zalimlere zindan ettiniz. Gün geldi Osman Paşa oldunuz Plevne’de destan yazdınız, Kocayusuf oldunuz er meydanını cenk meydanı yaptınız, yeri geldi Dr. sadık Ahmet oldunuz Türklük ateşi yaktınız ve günü vakti geldi Selanikli Mustafa Kemal oldunuz Türk Milletini yeniden şaha kaldırdınız ”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.