Türk ve ABD askerlerinin dayanışmasıyla depremzedelere yardım

Türk ve ABD askerlerinin dayanışmasıyla depremzedelere yardım
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

 

(AA) – Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından 81 il ve çok sayıda ülkeden gelen yardımların İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığından hızla bölgelere sevkine devam ediliyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası ulusal ve uluslararası kampanyalar kapsamında bağışlanan yardım malzemelerinin bir bölümü Adana’da toplanıyor.

Aralarında ABD, Yunanistan, İspanya, Belçika, Avustralya ve Çin’in de bulunduğu birçok ülkeden gelen yardımlar, Türk ve ABD askerlerinin dayanışması içinde deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Çadır, yatak, battaniye, yorgan, yastık, jeneratör, ısıtıcı gibi insani yardım materyallerinin yanı sıra gıda ve medikal malzemelerin olduğu paketler, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında oluşturulan “hava yardım koridoru” ile depremzedelere ulaştırılması için askeri uçak ve helikopterlere yükleniyor.

Hava yoluyla gelen yardımların bir bölümü de kara yoluyla nakledilmesi için tırlara dolduruluyor.

Yardım malzemeleri Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığına ait çok sayıda helikopter ve kargo uçağıyla depremden etkilenen illere naklediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.