Tunç: 101 yıl önce kahramanlık destanı yazdık

Tunç: 101 yıl önce kahramanlık destanı yazdık
Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

 

 

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, Adana’nın, Milli Mücadele’de önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Seyhan Belediye Meclis üyesi Tunç, tüm Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

 

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 15 Mart 1923’te Adana’ya yaptığı ziyarette, “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu güzel memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur” diyerek, Adana’nın Kurtuluş Savaşı’na ilham kaynağı olduğunu hatırlatan AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tunç, bizlere bu güzel vatanı, kanlarıyla, canlarıyla armağan eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilere minnet duyduklarını söyledi.

Mustafa Tunç, mesajında kısaca şu görüşlere yer verdi:

“Bugün bu cennet vatanımızın en ücra köşesinde, şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşıyorsak, 101 yıl önce kanlarıyla, canlarıyla bedel ödeyen ecdadımıza borçlu olduğumuzu asla unutmayacağız. Onların bize kutsal bir emanet olarak bıraktıkları ülkemizi, bizler de çocuklarımıza, torunlarımıza daha müreffeh bir şekilde bırakmakla borçluyuz. Bir kez daha bizlere özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı bırakan tüm şehit ve gazilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor; 101 yıl önce kahramanlık destanı yazan Adanalı hemşerilerimizin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.