Topuz: Adana turizmde markalaşıyor

Topuz: Adana turizmde markalaşıyor
Yayınlama: 13.10.2022
A+
A-

 

Karataş Belediye Başkanı ve Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği(ATGAB) Başkanı Necip Topuz, son zamanlarda gerçekleştirdiği festivallerle adından sıkça söz ettiren Adana’nın bu yolda büyük başarılar elde ettiğini belirterek, “Adana turizmde markalaşıyor” dedi.

Topuz, “Festivaller, belli bir amaç doğrultusunda önceden belirlenen tarih ya da tarihler arasında toplumun bir araya geldiği, diyalog kurduğu, sanatsal, kültürel veya ekonomik unsurların ön plana çıktığı etkinliklerdir. Festivaller ile toplumun hafızası taze tutulur. Festivallerin aynı zamanda turizm sektöründe destinasyon tanıtımı, turizmi mevsimsellikten arındırma, turizmi çeşitlendirme gibi stratejik katkıları vardır. Bu bağlamda, son zamanlarda düzenlediği başarılı festivallerle Adana turizmde markalaşmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye’nin ilk ve tek karnavalıdır. Geçen hafta tamamlanan ve 700 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Adana Lezzet festivali de gastronomi turizmi açısından ülkemizin sayılı etkinlikleri arasındadır. Festivallerin başarısında en büyük rolü hiç şüphesiz etkili iş birliği ve koordinasyon desteği oynamaktadır. Gerek merkezi yönetim ve yerel yönetim arasındaki iş birliği olsun gerekse yerel sahiplenme yani yerel aktörler arasındaki iş birliği, organizasyonlarda göz ardı edilmemelidir.” dedi

Festivaller şehri Adana’nın turizmde cazibe merkezi olmasında Kültür ve Turizm Bakanlığının çok değerli katkıları bulunduğunu anlatan Topuz, “Bakanlığımızın katkıları, kent merkezindeki festival hareketliliğinin kırsal ilçelere taşınmasında kilit rol oynamaktadır. Örneğin Bakanlık; 12-13 Ağustos’ta Karataş ilçemizde düzenlenen ve Dünyanın 104 ülkesinden farklı kültürlere ait yaklaşık 2000 film başvurusu alan 2. Ulusal Mavi Yengeç Film Festivali etkinliğini desteklemiştir. Ayrıca, Denizden Yaylaya Adana Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında 26-27 Ağustos’ta Karaisalı ilçesinde düzenlenen ve kadim göçebe kültürümüzü ayrılmaz parçası olan Yayla etkinliklerini taze bir ruhla yeni nesillere aktarmayı amaçlayan Kızıldağ Yaylak Şenlikleri de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklemiştir. Küreselde ve yerelde turizm destinasyonları arasında rekabet günden güne artarken bölgelerin tanıtımı ve sosyo-ekonomik kalkınması misyonunda festival ve etkinliklerin önemi de günden güne artmaktadır. Sözlerime son verirken belirtmek isterim ki Adanamızın Festival ve şenlikler ile markalaşmasını stratejik bir hamle olarak görüyor gerek kırsaldaki etkinliklerde gerekse şehir merkezindeki etkinliklerde katkı sunan her kuruma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.