“Toplanma alanı istiyoruz”

“Toplanma alanı istiyoruz”
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Yeni Baraj Mahallesi sakinleri; çok katlı binaların yasa ve yönetmeliklere uygun yapılmadığı, gerekli denetimlerin sağlanmadığı, mahallede toplanma alanı bulunmadığı, apartmanlarda otopark olmadığı ve araçların gelişigüzel şekilde sokağa park edildiğini belirterek; gerek merkezi iktidar ve gerekse de belediyeleri göreve davet etti.

Mahalle sakinleri; olası bir doğal afette kendilerini güvende hissedebilecekleri toplanma alanı olmadığını belirterek; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel belediyelerin gerekli kamulaştırmaları yaparak; Yeni Baraj Mahallesi’ne toplanma alanı tahsis edilmesini istediler. Mahalle içerisinde; yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü şekilde yeterli yeşil alan, çocuk parkı ve yürüyüş alanı olmadığını belirten mahalle sakinleri; basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar.

Adana Mühendisler Odası Şube Başkanı Hasan Aksungur ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Kent Konseyi Emekliler Meclisi’nden Ömer Uz, Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Başkanı Zuhal Özbelli ile mahalle içerisinde bulunan apartman sakinleri ve apartman yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasını Yeni Baraj Mahallesi sakinlerinin Yusuf Aydın okudu.

 “YÜKSEK KATLI BİNALAR YAPILMASIN”

Mahalle sakinlerinden Yusuf Aydın, Yeni Baraj Mahallesi’nde 130 daireli 17 katlı 1+1 binalar yapıldığını ancak yasanın emrettiği otopark yapılmadığını, araçların sokaklara park edildiğini, olası bir yangın veya hasta nakli gerektiğinde ambulans ve itfaiye araçlarının sokağa giremeyeceğini belirterek, “İnşaat sektörü desteklenirken, yasalara uygunluk gözardı edilmiş. Mahallemiz adeta bina ormanı halinde. Deprem sonrasında etrafta tek bir toplanma alnı ve boş arsa bulamadığımız için SSK Hastanesi kenarına sığındık. Adanalılar araçlarına binip kent dışına tarlalara kaçtı. Mevcut yasalar insanları depremden kurtarmaya değil adeta kısa yoldan ölüme göndermek için yapılmış gibi. Ormanlar ve meralar yapılaşmaya açıldı, kıyılar ve zeytinlikler de rant aracı haline getirilmeye çalışılıyor. Afetlere ve salgın hastalıklara karşı yeterince önlem alındığına inanmıyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.