Tesla Türkiye’de Supercharger Şarj İstasyonu Kurmaya Devam Ediyor.

Toros (Özel Haber) Melisa Karmış / Meryem Ünal Elektrikli araçlara olan ilgi git gide artarken olumsuz deneyimlerin yaşanmaması için aynı hızda elektrikli araç şarj istasyonu...

Tesla Türkiye’de Supercharger Şarj İstasyonu Kurmaya Devam Ediyor.
Yayınlama: 10.12.2023
A+
A-

Toros (Özel Haber) Melisa Karmış / Meryem Ünal Elektrikli araçlara olan ilgi git gide artarken olumsuz deneyimlerin yaşanmaması için aynı hızda elektrikli araç şarj istasyonu sayısının da artması gerekiyor. Bununla birlikte, Türkiye’de hizmet veren şarj istasyonlarının sayısı her geçen gün artarken, birçok marka kendi şarj ağını kurmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak ise Tesla da kendi Supercharger şarj ağını Türkiye’de büyütme çalışmalarına devam ediyor.

SUPERCHARGER ŞARJ İSTASYONLARINA SAHİP

Elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşmış Dolubatarya’ya göre Tesla, Türkiye’de yeni Supercharger şarj istasyonu kurulumuna başlamış durumda. Tesla halihazırda Ankara, Bolu, Edirne ve İstanbul’da kendi Supercharger şarj istasyonlarına sahip. Şimdi yeni kurulan istasyonlar ise İstanbul-İzmir otoyolundaki O68 Oksijen Gemlik dinlenme tesisinde kuruluyor. Tesla, İzmir, Antalya, Konya gibi şehirlere de DC şarj hizmetini ulaştırmayı planlıyor.

 

TÜRKİYE’DE 4.221 ADET ŞARJ İSTASYONU BULUNUYOR

Ekim 2023 itibariyle Türkiye’de 4.221 adet şarj istasyonu bulunuyor. Bu şarj istasyonları toplamda 8.861 adet sokete yani şarj noktasına sahip. 8.861 şarj noktasının 6.633 adedi AC şarj (yavaş şarj), 2.228 adedi ise DC şarj (hızlı şarj) özelliği taşıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.