TBB depremzede avukatları yalnız bırakmadı

TBB depremzede avukatları yalnız bırakmadı
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

 

(AA)-Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Veli Küçük, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki 8 bin meslektaşlarına sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarından 49 milyon lira ödeme yaptıklarını ve onların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Küçük, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz ve  yönetim kurulu üyelerini ziyaretinin ardından açıklamada bulundu.

TBB ve ülkedeki baroların 6 Şubat’taki depremlerin ardından yaptığı çalışmaları anlatan Küçük, afetin ilk anından itibaren arama kurtarma ve yardım ulaştırmada etkin görev aldıklarını ifade etti.

Küçük, çok sayıda meslektaşlarını da kaybettikleri deprem bölgesinde bulunan tüm illeri ziyaret ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremde yaşamını kaybeden tüm meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu sürecin devamında Türkiye Barolar Birliği olarak 81 ilimizin barosuyla tüm deprem illerine ihtiyaç maddelerinin belirlenerek iletilmesi ve dağıtılması gibi önemli çalışmalar yürüttük. Depremde evi yıkılan, bürosu yıkılan veya ağır hasar gören meslektaşlarımız dahil olmak üzere, tüm meslektaşlarımıza destek olmaya çalıştık.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.