Avrupa Hareketlilik Haftası’nın (AHH) 2025 yılı lansman etkinliği, 30 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’da Ankara Kuğulu Park’ta düzenlenecek. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinasyonunda yapılacak etkinlik, halka açık olacak ve çok sayıda katılımcıyı bir araya getirecek. Açılış konuşmalarını, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski yapacak.

Etkinlikte, sürdürülebilir kentsel hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla ödüllü bir bilgi yarışması da düzenlenecek. Aynı zamanda, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması olan “Herkes İçin Hareketlilik” kamuoyuyla paylaşılacak.

Tbb Başkan Vekili Karalar Avrupa Hareketlilik Haftasını Başlatıyor (2)

Yeni tema; yaş, engel durumu ya da sosyo-ekonomik koşulları gözetmeksizin herkesin ulaşım hakkını güvence altına almayı hedefliyor. TBB, bu kapsamda tüm vatandaşları, kurumları ve basın mensuplarını lansmana davet ediyor; daha erişilebilir ve kapsayıcı ulaşım sistemleri için birlikte adım atmaya çağırıyor.

Ayhan Barut'tan 19 Mayıs mesajı
Ayhan Barut'tan 19 Mayıs mesajı
İçeriği Görüntüle

Etkinlik Bilgileri:

Tarih: 30 Haziran 2025 Pazartesi

Saat: 11.00

Yer: Kuğulu Park, Ankara

Avrupa Hareketlilik Haftası Nedir?

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olarak hayata geçti. Belediyeleri ve kentleri, sürdürülebilir ulaşım önlemleri almaya teşvik eden hafta boyunca, toplu taşımanın teşviki, bisiklet ve yaya yollarının yaygınlaştırılması gibi pek çok faaliyet düzenleniyor. “Arabasız Gün” gibi sembolik etkinliklerle, bireysel araç kullanımının azaltılması hedefleniyor.

Kaynak: TBB