Taylan ve Deniz Çukurova’da buluştu!

Taylan ve Deniz Çukurova’da buluştu!
Yayınlama: 07.05.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Çukurova Belediyesi tarafından 68 kuşağının devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına yaptırılan Üç Fidan Anıt Parkı törenle açıldı.

Devrimci gençlerin idam edilmelerini 51’inci yıldönümünde yapılan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Aslında bugün güzel bir gün demeyi isterdim ama güzel bir gün değil. 51 yıldır matemini tuttuğumuz 3 fidanımızın idam edilmelerinin yıl dönümü. Bu gençler, bu devrimciler gençlere ışık tutmuş emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye’yi savunmuşlardır. Maalesef bunun bedelini canlarıyla ödediler. Bu gençler cana kıymadı kimseye silah doğrultmadı. Günümüzde yargılansaydı küçük bir ceza ile kurtulacağını söyleyen başbakanlar cumhurbaşkanları oldu. Bu gençler 51 yıldır unutulmadı. Yeni doğan çocuklara Deniz ismi verildi, Yusuf, Hüseyin, Mahir ismi verildi. Bu gençler bağımsız Türkiye’yi savundu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitti” dedi.

ANILARINI YAŞATIYORUZ

Devrimci önderleri sadece lafta anmanın yetersiz olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Anılarını yaşatmak lazımdı. Biz değerlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkı, yakında tamamlanacak Erdal İnönü parkı, Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı, Madımak Parkı bu anlayışın sonucu olarak yapıldı” ifadesini kullandı.

Başkan Soner Çetin geçen zaman içinde çok önemli projelere imza attıklarını, toplumun her kesimini düşünerek yeni projeler geliştirdiklerini ve bu anlamda yeni doğandan cenaze hizmetlerine kadar eksiksiz yapmaya çalıştıklarını anlattı.

RLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Konuşmasında sözü 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere getiren Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye’nin her anlamda içinde bulunduğu kötü durumdan çıkması için Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde 6 lider bir araya geldi ve ortak akılla çözüm yolları üzerinde düşündüler. Türkiye’nin ne kadar sorunu varsa hepsine bir çözüm yolu önerildiğini görüyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı projeleri bugünkü iktidar vaat ediyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bir şey, muhalefetteyken projeleri hayata geçen tek lider Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Bugün Cumhur İttifakının dışında herkes bir oyum Kemal Kılıçdaroğlu’na diyor. Kemal Kılıçdaroğlu 85 milyonun cumhurbaşkanı olacaktır. Mitinglerin çoğunda bulunuyorum. Eskiden İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu’da beklenen ilgi olmazdı ama şimdi memnuniyetle görüyorum ki büyük ilgi var. Nereye giderse gitsin Kemal Kılıçdaroğlu aynı ilgi ve coşkuyla karşılanıyor. Herkese hedefe kilitlenmiş seçim gününü bekliyor. İnanın biz bu işi kesinlikle hep birlikte başaracağız, birleşe birleşe kazanacağız.”

DENİZ’İN VASİYETİNİ SONER ÇETİN YERİNE GETİRDİ

Başkan Soner Çetin’in ardından söz alan Dev Genç Genel Başkanı Atila Sarp ve Dev Genç Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı böylesine anlamlı bir parkı yaptırdığı için teşekkür ettiler. Törende CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut da konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve anıt açılışı yapıldı. Devrimci şehit Taylan Özgür’ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı Ankara Cebeci Mezarlığından Taylan Özgür’ün, Ankara Karşıyaka Mezarlığından Deniz Gezmiş’in topraklarını getirerek, Başkan Soner Çetin’e verdi. Başkan Soner Çetin, devrimci liderlerin mezarlarından getirilen toprakları 3 Fidan Atını önünde karıştırarak Deniz Gezmiş’in vasiyetini 51 yıl sonra yerine getiren isim oldu.

3 Fidan Parkının açılışının ardından Deniz Gezmiş’in arkadaşları Dev Genç Genel Başkanı Atila Sarp ve Dev Genç Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı’nın katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Çukurova Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Bünyamin Kıraç yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.