Tataristan’daki dünya helal zirvesinde Adana lezzetleri tanıtıldı

Tataristan’daki dünya helal zirvesinde Adana lezzetleri tanıtıldı
Yayınlama: 02.06.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) -Çukurova’yı gastronomi turizminde uluslararası vitrine taşıyan Adanalı aşçılar, Rusya Federasyonu’nu bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo’da Adana lezzetlerini tanıttı.
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Ahmet Biralmış ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş, yüzde 53’ü Müslüman olan, 3,8 milyon nüfuslu Tataristan’da gerçekleştirilen 14. Kazan Summit ve 6. Rusya Helal Expo’da Türkiye’yi ve Adana’yı temsil etti. Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerden katılımlarla düzenlenen dev organizasyona  Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğu Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Moldova, Kırgızistan, Özbekistan gibi Rusça konuşan komşu ülkelerden yoğun katılım oldu.
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Başkanı Ömür Çulfaz’ın liderliğinde Anadolu lezzetlerini vitrine taşıyan kafilede yer alan Adanalı aşçılar Ahmet Biralmış ve Şerife Karakuş, Adana kebabı, içli köfte, analı kızlı, sarımsaklı köfte ve Karakuş tatlısının tanıtımını yaptı.
Biralmış ve Karakuş’un Adana’nın tescilli yöresel lezzetlerini başarıyla tanıttığını vurgulayan Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, “Adanalı aşçılar olarak, usta şeflerimizle, kadın aşçılarımızla, genç aşçılarımızla Adana’nın tescilli yöresel yemeklerini kusursuz sunumlarla gerçekleştirerek Çukurova mutfağını dünyaya tanıtıyor ve anlatıyoruz. Helal turizm pazarında Adana’mız adına güzel bir tanıtım yaptık. Neredeyse tüm dünyadan soyutlanan Rusya’nın ticaret yapabildiği sayılı ülkelerden birisi olan Türkiye bu ülkedeki pazar payını arttırma gayreti gösteren firmalarımıza destek olduk. Bu organizasyona katılmamıza destek veren ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.