Taşkın:AFAD sınıfta kaldı

Taşkın:AFAD sınıfta kaldı
Yayınlama: 03.03.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-CHP Sosyal Palitikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, 11 ilde yıkıcı sonuçlar doğuran ve çok sayıda insanın ölümü ve yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli  depremler dolayısıyla incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana’da,  Engelsiz Yaşam Ve Farkındalık Derneği’ni ziyaret etti.

Taşkın, CHP Adana İl Başkan Yardımcıları Nejat Altınok ve Orçun Yıldız’la, Seyhan ilçesindeki Engelsiz Yaşam Parkı’nda Dernek Başkanı Hacer Bulut ve İkinci Başkanı Fadile Ustaoğlu ile görüşerek çalışmaları ve deprem sonrası yaşanan olumsuzluklar hakkında bilgi aldı, engelli bireylerin aileleri ve yakınlarının sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşkın, burada yaptığı konuşmada, sivil toplumun ve yerel yönetimlerin önünü açan, güç, yetki ve sorumluluk paylaşmayı odağına oturtan bir anlayışı savunduklarını, bu kapsamda eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik başta olmak üzere tüm haklardan her bireyin eşit biçimde yararlanması için sosyal devlet sorumluluğu içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Engellilerin sorunlarını engelli kuruluşlarını da çözüm ortağı haline getirerek ortadan kaldırmak gerektiğini vurgulayan Taşkın, sorunların tespitinden çözüm süreçlerine kadar her aşamada engellilerle birlikte hareket etmeye özen gesterdiklerini kaydetti.

Deprem sürecinde AFAD’ın “sınıfta kaldığını” belirten Taşkın, “Engellilere yönelik ciddi bir organizasyonun olmadığını gördük. Engelliler konusunun önemli bir sosyal olgu olduğunun kavranması gerek. Bu alanda bir farkındalık oluşturulmalı. Deprem sonrasında engelliler için muazzam bir araç-gereç talebi oldu. Belediyelerimiz çok iyi bir performans gösterdi. Ancak olay devletin kurumsal çözümünü gerektirmektedir” dedi.

Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut, engellilerin sorunların çözümlenmesi ve toplumsal yaşamda daha aktif rol almalarının sağlanması için çaba gösterdiklerini, ancak yaşanan depremin acı sonuçlarının her alanda kendini gösterdiğini, olanaklarını zorlayarak bu süreci atlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Bulut,  bedensel engellerin aşılabilmesi için öncelikle zihinsel olarak engellerin aşılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bu park ve buradaki hizmet binamız, depremde evleri hasar gören, bulundukları binalara girmekten endişelenen engelli ailere bir barınma alanı oldu. Bizler aileler olarak, engellilerin yakınları olarak birbirimizin her türlü sorununa destek oluyoruz. Yetkililerden ve sorumlulardan da yardım ve destek bekliyoruz. Toplumsal yaşama katılımın önündeki engelleri kaldırmak ve engelli insanların sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için yeterli kaynak ve uzmanlığın bu konuya yönlendirilmesini istiyoruz.”

Dernek yetkilileri ve engelli aileleriyle görüşen Taşkın, sorunlarının çözümlenmesi ve taleplerinin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalarda bulunacağını bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.