Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı görevinden alınan Anıl Tanburoğlu, parti binası önünde yaptığı açıklamada, alınan karara tepki göstererek Adanalıları ve demokrasi güçlerini il başkanlığı önünde buluşmaya davet etti.
CHP Adana İl Başkanlığı binası önünde açıklamalarda bulunan Tanburoğlu, parti örgütünün ve seçilmiş iradenin yanında olduklarını belirterek, yaşanan sürece karşı demokratik bir duruş sergileyeceklerini ifade etti.
“Baba Ocağındayız, Makamdayız”
Açıklamasında CHP’nin “baba ocağı” olduğunu vurgulayan Tanburoğlu, seçilmiş iradenin korunmasının önemine dikkat çekti. Parti üyeleri ve vatandaşlara seslenen Tanburoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Adanalı hemşehrilerim. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı'ndayız. Baba ocağındayız, makamdayız. Bizlerin yeri binalar değildir ama seçilmiş iradenin tecelli etmesi ve bu iradeye kimsenin ket vuramaması için 18 Haziran saat 13.00’te bütün Adanalı hemşehrilerimi, Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerini ve tüm demokrasi güçlerini Adana İl Başkanlığı önüne bekliyorum.”
“Haksızlığa ve Hukuksuzluğa Karşı İrademizi Ortaya Koyacağız”
Tanburoğlu, il başkanlığı önünde gerçekleştirilecek buluşmada yol haritasının birlikte belirleneceğini ifade ederek, hukuksuzluk olarak değerlendirdiği sürece karşı ortak bir duruş sergileneceğini söyledi.
“Yarın hep birlikte yol haritamızı konuşacağız, çizeceğiz ve haksızlığa, hukuksuzluğa karşı irademizi ortaya koyacağız. Tüm vatandaşlarımızı saat 13.00’te Adana İl Başkanlığı önüne davet ediyorum” diyen Tanburoğlu, demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulundu.
CHP Adana İl Başkanlığı önünde yapılacak buluşmanın, görevden alma kararının ardından parti tabanının vereceği ilk toplu mesaj olması bekleniyor.




