Adana’nın Kültür Kalbi Artık Sessiz

Bir dönem Adana’nın kültür ve sanat hayatının kalbinin attığı yerlerden biri olan Sun Sinema Sokağı, bugün eski günlerini arıyor. Sokağın çevresinde yıllarca sinema salonları, plakçılar, kitapçılar, çay bahçeleri ve pastaneler sıralanırdı. Adanalılar için buluşma noktası olan bu cadde, artık sessizliğe gömülmüş durumda.

Esnaf Maziye Özlem Duyuyor

Bölge esnafı, geçmişteki hareketli günlerin artık geride kaldığını söylüyor. Yıllardır burada esnaflık yapanlar, “Eskiden burada her akşam bir hareket vardı. İnsanlar sinemaya gelir, çay içip sohbet ederdi. Şimdi dükkanlarımızın önü bile ıssız. Bu sokak, yeniden canlandırılmayı hak ediyor” diyerek belediyeden destek talep etti.

Başkan Nennioğlu: "Sağlık çalışanlarımızın hakları için kararlılıkla çalışıyoruz"
Başkan Nennioğlu: "Sağlık çalışanlarımızın hakları için kararlılıkla çalışıyoruz"
İçeriği Görüntüle

Sun Sinema Sokağı Maziye Özlem Duyuyor (1)

“Bu Sokağı Yeniden Canlandıralım”

Esnaf, özellikle kültürel etkinliklerin ve yerel festivallerin düzenlenmesiyle Sun Sinema Sokağı’nın yeniden cazibe merkezi haline gelebileceğini düşünüyor. Vatandaşlar da bu nostaljik sokağın yeniden hayat bulması için belediye yetkililerinin adım atmasını istiyor.

Adanalıların Hatıralarında Özel Bir Yer

Sun Sinema Sokağı, geçmişte sadece bir sokak değil; Adana’nın sosyal belleğinin önemli bir parçasıydı. Birçok Adanalı’nın çocukluk ve gençlik anılarında yer eden bu cadde, şimdi yeniden eski günlerine dönmeyi bekliyor. “Adana’nın kalbi bir zamanlar burada atıyordu. O günleri geri getirmek için hep birlikte çalışmamız gerek.” diyen esnaf, yetkililere çağrısını yineledi.

Muhabir: Mahmut Aydın