SÜMER: CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

SÜMER: CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZİMİZDİR
Yayınlama: 29.10.2022
A+
A-

 

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Cumhuriyet, bu toprakların en önemli kazanımıdır. Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Aziz milletimiz, verdiği mücadele ile birey olma hakkını kazanmış, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir.” dedi

Sümer şöyle devam etti: “Ülkemizin temel harcı her zaman Cumhuriyet bilinci olmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar herkesin malumudur. Ancak bu sıkıntıları aşacak olan Cumhuriyet ve demokrasi bilinciyle yine bizleriz. Her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.

YÜZ YIL ÖNCEKİ RUHLA, İKİNCİ YÜZ YILIN TEMELİNİ ATACAĞIZ

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, herkesin ortak değeridir. Millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığımızı devam ettireceğiz. Kişiler gelip geçici olsa da Cumhuriyetimiz ilalebet payidar kalacaktır. Tüm dünyaya ve sömürgeye karşı verdiğimiz asil mücadelenin vücud bulmuş hali ve insanlık değerlerini baş tacı eden Cumhuriyet Bayramımız hepimizin en kıymetlisidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kazanılmasında mücadele vermiş tüm kahramanlarımız, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, Yüce Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.