Söz ve karar sizindir. Ne diyelim! 

Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

 

Bundan bir kaç gün önce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından emeklilere yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu video açıklamasında, 15 milyon emekliye seslenerek, Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk altında yaşamaya mahkum etmiştir. Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımızı, ekonomik baskıyla evlere kapatılar.

Oysa Emeklilik; çalışmakla geçen bir ömrün  mükafatı olsa gerekirdi. Şu an emekliler açısından bakacak olursak, çalışanın emekli olduktan sonra alacağı tazminat ve birikimi ile bırakın ev almayı, emekli maaşı ile ev kirasına dahi ödüyemiyor.

Emekli vatandaşlarımız  iyi hatırlayacaklardır. Sizin için iki bayram  ikramiye savaşını yılmadan  vermeye çalıştım. Yıl henüz 2015’ti. Bayramlarda iki ikramiye demiştim. Ancak yapılanlar bizim söylediğimizin çok ama çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huylarını bildiğim için bu güne kadar mücadele ederek savaştım.

15 Mayıs’ta sizlerin desteği ile inanıyorum iktidara geleceğiz. Emekli kardeşlerim, Sizlere söz veriyorum. Bizim iktidarımızda, Hakkınız olanı mutlaka alacaksınız….

Şu andan  itibaren, emeklilerin bayram  ikramiyesi asgari ücret kadar, yani güncel tutar 8.500 liradır. Şu andan  itibaren diyorum. Biliyorum; Şimdi hemen bağıracaklar …vay efendim parayı nereden bulacaksınız? Para yok diyecekler. Para var emekli kardeşim, sana gelince yok diyorlar. Ama beşli çetelere, beş altı yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları, hukuk yoluyla onlardan geri alıp, senin cebine koyacağım ifadeleri oldukça dikkat çekiyordu….

İktidar en düşük emekli maaşının 7500 Tl  olduğunu açıkladı. Bayram ikramiyesini’de 1100 TL’den 2000’ye çıkardı. Çıkardı, çıkarmasınada ancak,her şeye ardı ardına gelen zamlar, vatandaşı tekrar kara kara düşünmeye bıraktı.

Ne olacak emeklinin bu garip hali demekten kendimi alamıyorum. Hani denir ya söz ve karar milletindir. Eh söz karar milletin ise, millette yeri zamanı geldiğinde kararını elbette verecektir. İnanıyorum toplum yapısı bu olanları hak etmiyordur.

Söz ve karar sizindir. Ne diyelim!

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.