Sosyal medyada kampanya başlatan şair, afetzede çocukları kitapla buluşturdu

Sosyal medyada kampanya başlatan şair, afetzede çocukları kitapla buluşturdu
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

 

(AA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay İskenderun’da sosyal medya üzerinden başlatılan bağış kampanyasında toplanan kitaplar, afetzede öğrencilere dağıtıldı.İlkokul 1. sınıfa giden torununun, depremzede çocukların kitapsız kaldığı sözlerinden etkilenen Hatay Şairler Yazarlar Derneği İskenderun Temsilcisi ve şair Eşref Azğın Türkeri, sosyal medyada “Çocuklar Okusun Diye” ismiyle kitap bağış kampanyası düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen kitaplar, Kütüphaneler Haftası kapsamında 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Belen ilçesinde çeşitli yaştan öğrencilere armağan edildi.

Türkeri, afet bölgesinde yaşamsal ihtiyaçların öneminden dolayı kitapların ikinci planda kaldığını belirtti.Deprem nedeniyle çok büyük acılar yaşandığını anımsatan Türkeri, “Bir dakika içerisinde her şeyimiz yok oldu. Bu badireyi tabii ki el birliği ile atlatmamız gerekiyor.” dedi.

Türkeri, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Türkiye’nin dört bir yanından duyarlı insanların kitap yolladığını aktararak, “Biz de çocuklarımız okusunlar, eğitimden geri kalmasınlar, ilimle irfanla büyüsünler diye kitap dağıtıyoruz.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.