SONBAHAR KRONİK KALP HASTALARINI TEHDİT EDİYOR!

TOROS(Haber Merkezi) - Günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp damar hastalıkları, dünyada tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Öyle ki toplam ölümlerin...

SONBAHAR KRONİK KALP HASTALARINI TEHDİT EDİYOR!
Yayınlama: 29.09.2023
A+
A-

TOROS(Haber Merkezi) – Günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp damar hastalıkları, dünyada tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Öyle ki toplam ölümlerin üçte birinin bu nedenden kaynaklandığı bildiriliyor. Ancak özellikle sonbahar aylarında yaşanması muhtemel grip ve zatürre hastalıkları, kalp hastaları için ciddi anlamda bir tehdit oluşturuyor.

Kalp damar hastalıkları açısından risk faktörleri arasında en başta, sigara (tütün) kullanımı, sağlıksız beslenme, aile öyküsü ve hareketsiz yaşam tarzı geliyor.

Ancak sonbahar aylarında yaşanan sert sıcaklık dalgalanmaları, kalp hastalarının grip ve zatürreye yakalanma riskinin hasta olmayanlara oranla 3 ila 10 kat arasında artırıyor. Bu durumun ciddi riskleri beraberinde getirebileceğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, “Kronik kalp hastalarının özellikle Ekim ayı bitmeden grip ve zatürre aşılarını yaptırmalarında oldukça fayda bulunmaktadır” diyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.