Testo Taylan olarak tanınan YouTuber Taylan Özgüç Danyıldız hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “müstehcenlik” suçlamaları kapsamında tutuklanan Danyıldız’ın yaklaşık 2 aylık tutukluluğun ardından tahliye edildiği öğrenildi.
Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden Taylan Özgüç Danyıldız Kocaeli’nde, Y.H. ve U.U. ise İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Şüpheliler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “müstehcenlik” suçlamaları yöneltilmişti.
İki şüpheli tutuklanmıştı
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler Y.H. ile U.U., çıkarıldıkları nöbetçi hâkimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kocaeli’nde gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirilen Testo Taylan ise emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Savcılığa ifade veren Danyıldız, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklanmıştı.
Tahliye edildi
Yaklaşık 2 ay cezaevinde kalan Taylan Özgüç Danyıldız hakkında tahliye kararı verildiği öğrenildi. Tahliye haberinin ardından sosyal medya platformlarında çok sayıda paylaşım yapıldı.
Soruşturmaya ilişkin adli sürecin ise devam ettiği belirtildi.



