Solunum cihazının jeneratörünü çaldılar

Solunum cihazının jeneratörünü çaldılar
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

 

 

(AA) – Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, yatağa bağlı 16 yaşındaki çocuklarının solunum cihazı için kullandıkları jeneratör evlerinden çalınan aile yardım bekliyor.

İlçedeki 19 Mayıs Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet ve Hatice Oruç çiftinin yatağa bağlı 16 yaşındaki oğlu Halil Oruç’un elektrik kesintilerinde solunum cihazının çalışmasını sağlayan jeneratör, 7 Ocak’ta evlerinin avlusundan çalındı.

Bunun üzerine baba Mehmet Oruç, olayı polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, jeneratörün çalınmasıyla ilgili araştırma başlattı.

Baba Mehmet Oruç, gazetecilere, oğlu Halil Oruç’a, geçen yıl aniden rahatsızlanması üzerine götürdükleri hastanede epilepsi ve kronik solunum yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti.

Ortaokulu bitiren oğlunun yatağa bağlı hale gelmesi nedeniyle liseye devam edemediğini anlatan baba Oruç, Halil’in evde bakımı için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından solunum cihazı, ventilatör, aspiratör, yatak ve jeneratör verildiğini söyledi.

Kazancının yeni bir jeneratör almaya yetmediğini belirten Oruç, oğlunun yaşamını sürdürebilmesi için yeni bir jeneratöre ihtiyaç duyduklarını ve yardım beklediklerini kaydetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.