Sokak hayvanları için toplandılar

Sokak hayvanları için toplandılar
Yayınlama: 30.01.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-NDI National Democratic katkılarıyka ESCADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği bünyesinde yapılan, Haydog projesi kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve hayvanseverlerin katılımıyla, sokak hayvanları için gençlerin gözünden, yerel eylem projesi odak toplantısı yapıldı. Sokak hayvanları konusu akademisyenler ve hayvansever aktivistlerce irdelendi. Eskade Derneği Başkanı Şanziment Demirkıran açılış konuşmasında “İnsan oğlunun yaşam hakkı neyse, sokak hayvanlarının yaşam hakkı da odur” diyerek. Projenin akışı ve periyotları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi adına Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Arif Kanber söz alarak, belediyenin bu konudaki hassasiyetini dile getirdi “Sokak hayvanlarını korumak, hayvanları koruma kanunun bir gereğidir. Bu kanun kapsamında çalışan görevlilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının kendi sorumluluklarını örtmeye hakları yoktur. Hayvanların yaşam haklarını savunmak, eziyet görmemelerini sağlamak ve uygun sistemleri kurarak yükümlülüklerini yerine getirmelidirler. Hayvanları korumak hepimizin görevidir.” dedi.

Büyük Şehir Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürü Ramazan Özdemir ise 12 dönümlük arazi üzerinde her türlü konfor ve hizmeti sağlamaya çalıştıklarını, yakın zamanda arazinin kapasitesinin artırılarak daha çok hayvanın bakım ve refahını sağlayacaklarına dair görseller eşliğinde bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi , Veteriner Hekimler Odası Adana Şubesi, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile çok sayıda hayvansever aktivistin katıldığı, Adana Çukurova Kulübü’nde yapılan öğleden sonraki odak toplantısında sorunlar ve neler yapılabileceğine dair grup ortak çalışması yapıldı.

ESCADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği Başkanı Şanziment Demirkıran, “Çalışmaları ve katılımlarından ötürü tüm konuklara ve başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar olmak üzere herkese sokak canları adına teşekkür ederiz.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.