“Seyhan’ın sorunlarının çözümüne talibiz”
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Budak, ilçenin hak ettiği hizmeti alamadığını ifade etti.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Budak, ilçenin hak ettiği hizmeti alamadığını ifade etti.
TOROS (Haber Merkezi) – Saadet Partisi eski milletvekili ve Seyhan Belediye Başkan Adayı Yakup Budak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.
ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarete; Saadet Partisi İl Müfettişi Mustafa Gözütok, İl Yönetim Kurulu üyeleri Cuma Şahin, Şeref Can, Seyhan İlçe Başkanı ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi adayı Yavuz Karatoprak, Meclis üyesi adayı Yasin Sütçü, Mehmet Nurgün ve Ali Bulut’un da yanısıra SP eski Belediye Meclis üyelerinden Kadir Gök de katıldı.
Saadet Partisi Seyhan Belediye Başkan adayı Yakup Budak; yaptığı konuşmada Seyhan’ın alt ve üst yapı olmak üzere bir çok sorunu bulunduğunu, Seyhanlının hak ettiği hizmeti alamadığını belirterek, “Seyhan’da değişim istiyoruz” dedi.
Adana’nın kuzeyiyle güneyi arasında bir çok farklılık bulunduğunu, ilçenin sosyal yapısıyla, mimarisiyle ciddi şekilde dönüşüme ihtiyaç duyduğunu ifade eden Budak, İlçede çok eski yerleşim birimleri olan bir çok mahallede kentsel dönüşümün gerçekleştirilmediğini ifade etti.
“SEYHAN’DA DEĞİŞİM İSTİYORUZ”
Saadet Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Yakup Budak konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
“Bugün Seyhan ilçe yönetimimizle, belediye Başkanı ve Belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarımızla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bu bölgede basın yayın kuruluşları içerisinde en eski kurumlardan birisi. Ben değerli başkana ve yönetim kurulu üyelerine bizi kabullerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Biz de Genel Merkezimizin, Adana İl Teşkilatımızın ve Seyhan İlçe Teşkilatımızın teveccühleriyle biz de Saadet Parti’mizden Seyhan Belediye Başkan adayı olarak, Adanalı ve Seyhanlı hemşehrilerimizin tekrar huzurlarındayız.
Adanayı biliyoruz, geçmiş dönemlerimizde iki dönem milletvekilliğimizle, uzun yıllar il başkanlığımız oldu. Dolayısıyla mahallesi, sokağı, caddesi nedir, hangi problemleri vardır, yaşayarak bilen kardeşiniz, arkadaşınız olarak Seyhan’da belediye başkan adayı olarak göreve talibiz.
Adana’nın kuzeyiyle güneyi arasında bir farklılık vardır. Yapılaşma, mimarı açıdan. Malesef hakettiğini bir türlü değişik dönemlerde, değişik belediye başkanlarıyla hak ettiğini bir türlü alamadı. Dolayısıyla Seyhan’ın çok ciddi şekilde ele alınması, caddesiyle, sokağıyla, sosyal yapısıyla ele alınıp çehresinin değiştirilmesi gerekir.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM KELİMESİ MODA OLDU”
Ben genel merkezdeki görevim gereği, uzun yıllar vekilliğim gereği Türkiye’de birçok yerini dolaşan bir insanım. Türkiye’de birçok ilçenin, şehrin çehresi değişti ama Seyhan’ın öyle caddeleri, öyle sokakları, öyle mahalleleri var ki, benim aklım 60 senesine eriyor. Hiç değişmedi o sokaklar, caddeler. Dolayısıyla Seyhan’da bir değişim olsun istiyoruz.
Gerek mimari de gerekse caddesinde, sokağında değişiklik olsun, hizmet noktasında değişim olsun istiyoruz. Seyhan oldukça büyük bir yer. Belediye başkanları da çok dikkat etmiyorlar demeyeceğim ediyorlar ama çok da işlerine gelmiyor.
Biz diyoruz ki; alt yapısıyla, üst yapısıyla yeni bir Seyhan olsun. Şimdilerde kentsel dönüşüm kelimesi moda yani. Böyle bir moda da maalesef uygulamada, Seyhan’da hemen hemen olmadı gibi.
Bir belediye başkanımız ‘kentsel dönüşüm yapıyoruz’ dedi, bir- iki dönem önceydi. O da büyük kanalın kenarındaki portakal bahçesi kenarında kentsel dönüşüme başladı.
Ama esas kentsel dönüşüm; bir Denizli mahallesini, bir Kocavezir’i, Bey mahallesini, bir Sucuzade’yi, Mirzaçelebi’yi düşündüğümüzde buralar gerçekten kendimi bildim bileli hiç değişiklik olmayan mahalleler. El atılması gerekir diye düşünüyoruz. Kentsel dönüşümün
buralarda olması gerekir. Biz Seyhan’ı biliyoruz. Seyhanlıyı biliyoruz. Dolayısıyla ‘hep birlikte el ele Seyhan için çalışalım, gayret gösterelim’ diyoruz. Bunun için de Seyhanlı hemşehrilerimizin huzurundayız.
“SEYHAN STRES İLÇESİ OLDU”
Seyhan’ın maalesef bir çok caddesi ve sokağı hiç el atılmadığı için insanlara stres veriyor, bir stres şehri oldu. Bu havanın yumuşatılması lazım. Malesef sokaklara el atılmadığı için; çoğu yerde bir aracın bile karşılıklı giremeyeceği birçok sokak var.
Onun yanında tabi sosyal yapının ve işsizliğin getirdiği sıkıntı var. Seyhan, Türkiye’de işsizlik bakımından hemen hemen ilk sıralarda yer alan bir ilçemiz.
İşsizliğin ve hayat pahalılığının getirdiği sıkıntıları; hem mali boyutuyla en ağır şekilde yaşandığı hem de enflasyon dediğimiz, hayat pahalılığı dediğimiz şeyin sosyal maliyetinin en fazla yüklendiği ilçelerimizden birisi. İşsizliğin olduğu yerde kriminal olaylar, uyuşturucu kullanımı, boşanma oranları, bunlar enflasyonun sosyal neticeleri olarak yansıyor.
Seyhanlı bu noktada çok sıkıntı içerisinde. İlgili birimlerle çalışmak suretiyle gerek emniyetiyle gerek milli eğitimiyle gerekse diğer bakanlıklarla Seyhan’ın bu sosyal problemlerini, sıkıntılarını da giderecek projeleri Seyhanlı hemşehrilerimizle birlikte sivil toplum örgütlerimizle birlikte özellikle bu konuda çalışan üniversitelerimizin ilgili bölümleriyle çalışarak çözme gayreti içerisinde olacağız. İmkan var yeter ki; bu imkanlar amacı doğrultusunda düzgün bir şekilde kullanılırsa, imkanın doğacağı kanatindeyim. Ben Seyhanlı hemşehrilerimize sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyarette yaptığı konuşmada; seçimlerin demokratik olgunluk içerisinde geçmesi ve halkın sandığa yansıyan iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, tüm adaylara başarılar diledi.
Esendemir; Adana’nın uzun yıllardan bu yana süregelen yapısal sorunları bulunduğunu yanısıra giderek artan nüfus nedeniyle sosyal-kültürel ve ekonomik sorunlarının acil çözüm beklediğini belirterek, adayların seçimlerin ardından da bu sorunların çözümüne yönelik projelerinin takipçisi olmalarını, asıl amacın halka hizmet olduğunu ifade etti.
Ziyarette ÇGC Yönetim Kurulu üyeleri Çetin Ulucan ve Mustafa Akköse de hazır bulundu.