Şevkin:Vatandaş can derdinde, iktidar talan peşinde

Şevkin:Vatandaş can derdinde, iktidar talan peşinde
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mera ve ormanlık alanların inşaata açılmasına, hazine arazilerinin hızla satılmasına tepki gösterdi

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kisvesi altında ranta ve talana devam ettiğini savundu.

CHP’li Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin 18. Gününde 24 Şubat 2023 Cuma günlü Resmi Gazete’de “OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi” başlıklı 126 numaralı kararname yayımlayarak orman ve mera alanlarını inşaata açtığını kaydetti.

“BELEDİYELER BYPASS EDİLECEK”

Kararname ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yetki verilerek orman ve mera alanlarında plansız, programsız bir yapılaşmaya gidileceğini ifade eden Dr. Şevkin, karara göre köy yerleşme alanları da dahil belirlenen iskan ve kentsel alanların plan ve imar uygulamalarının Bakanlıkça onaylanacağını, belediyelerin de bypass edileceğini kaydetti.

Plan ve imar uygulamalarının askıya çıkmaması nedeniyle herhangi bir itiraz hakkı da olmayacağını vurgulayan Dr. Şevkin, “Vatandaş can derdinde, AKP rant ve talan derdinde” diye konuştu.

“HAZİNE ARAZİLERİ DE SATILIYOR”

İktidarın çevre, doğa talanının bununla sınırlı kalmadığını hazine arazilerini de hızla satışa çıkardığını kaydeden Dr. Şevkin, 24 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Adana Karataş ilçesi Bebeli mahallesinde 207 bin 789 metrekarelik hazine arazisinin 30 milyon 400 bin lira gibi cüzi bir miktara elden çıkarıldığını kaydetti.

Yurdun bir çok yerinde hazine arazisi satışlarının devam ettiğine işaret eden Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Hayırdır, bu neyin telaşı?” diye sordu.

“HÜKÜMET, AKLINI BAŞINA ALMALI”

İktidarın yanlışta ısrara devam ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Halkımız depremin yaralarını sarmaya çalışan, enkaz altında insanlar varken, vatandaşımız günler sonra bile çadır bulamazken iktidarın herhangi bir zemin etüdü yapmadan, jeolojik ve jeoteknik, mikrobölgeleme çalışmaları yapmadan adeta yangından mal kaçırırcasına hayata geçirmeye çalıştığı bu uygulamalar ülkemize yeni yıkımlar, yeni ölümler getirir. Bilime ve tekniğe dayanmayan, mühendislik uygulamalarından geçmeyen yer seçimleri depremlerde, sellerde, heyelan ve çığ düşmesinde yeniden doğa olayını afete dönüştürür. Hükümeti, aklını başına almaya davet ediyorum” diye konuştu.

“ARTÇILAR DEVAM EDERKEN AYNI YERLERE İNŞAAT YAPILMAZ”

Artçı depremlerin devam ettiğini, önümüzdeki bir yıl boyunca da bu artçıların süreceğini ifade eden Dr. Şevkin, “İnsanları enkaz altında adeta ölüme terk eden, güvenliğini sağlayamayan, depremden günler sonra bile bazı bölgelere ulaşamayan, soğukta, karda, kışta vatandaşına çadır temin edemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Tüm bunlar yaşanırken siyasi bir kararla, depreme karşı herhangi bir zemin etüt çalışması yapmadan mera ve ormanlık alanları, köy yerleşim birimlerini beton bloklara teslim etmek, depreme uğramış alanları alelacele inşaata açmak, Türkiye’nin geleceğini ipotek altına almak demektir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların güvenli, sağlam zeminli sağlam yapılarda yaşama hakkı olduğunu vurgulayan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP’yi bu yanlış karardan derhal dönmeye çağırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.