Şevkin:Tek adam rejimi iflas etti

Şevkin:Tek adam rejimi iflas etti
Yayınlama: 04.03.2023
A+
A-

(HABER MERKEZİE)-TOROS- 11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının araştırılması için mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin verdiği “Meclis Araştırma Önergesi” birleştirilerek görüşüldü.

Görüşmelerde parti grubu adına konuşan CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, enkaz altında kaldığını savunduğu hükümetin hesap vereceğini vurguladı.

Ordunun afet anında harekete geçmediğini savunan Dr. Şevkin, 27. Dönemde, İzmir Bayraklı depreminden sonra oluşturulan “Deprem Araştırma Komisyonu”nun 5.5 ay çalışıp 2021 yılının Temmuz ayında 500 sayfalık üretim raporu hazırladığını ifade etti. Dr. Şevkin, “Bir komisyon daha, bir komisyon daha, bir komisyon daha… Bir komisyon daha kurarak neyi sağlayacağız. Hayata geçmiyorsa, yasama faaliyetleri oluşturulmuyorsa, önlem alınmıyorsa, elimiz böğrümüzde onbinlerce insanın ölümüne sadece yara sarmak olarak bakarız” dedi.
“YETER ARTIK!”
Depreme, 6 Şubat Pazartesi günü 04.17’de Adana’daki evinde yakalandığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Bir jeoloji mühendisi olarak haykırıyorum, biz orada enkazların başına gittiğimizde sadece yıkılmış binaları değil yıkılmış hükümeti gördük. Bunu söylemek zorundayız. Bununla yüzleşmediğimiz sürece önlemleri vaktinde almıyoruz. Yeter artık” dedi.

24 İLE DİKKAT ÇEKTİ
Meclis kürsüsünden, Türkiye’nin deprem haritasını gösteren Dr. Şevkin, “Şu haritayı ilkokuldaki çocuklar bile ezberledi artık. İlkokul çocukları biliyor ki ülkemizde 24 il, 500’ü aşkın köy, 105’i aşkın ilçemiz doğrudan fay zonları üzerinde. Bunları taşıyın dedik. Fay yasası için burada kanun teklifi sunduk, sizlerin oyuyla reddedildi” sözleriyle iktidarı eleştirdi. Dr. Şevkin, “1999 depreminden sonra geçen 24 yıllık süreçte her yıl 1 şehrimiz kentsel dönüşüme uğratılıp afete dirençli hale getirilmiş olsaydı fay zonu üzerindeki kentler tamamlanmış olurdu” diye konuştu.

“11 VALİ, ORDUYA TALİMAT VERDİ Mİ?”

Halen yürürlükte olan 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’a atıf yapan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “7’nci maddesi ne diyor biliyor musunuz? Buradan okuyayım size; ‘Afet bölgelerinde veya civarında bulunan ordu, jandarma, kıta birlik ve müessese kumandanları, hasarda, kendilerinden vali veya kaymakamlar tarafından istenilecek yardımları üstlerinden emir beklemeksizin yapmaya mecburdurlar.’ Buradan soruyorum, bu 11 vali, orduya talimat verdi mi? Verdiyse belgesi nerede? Vermediyse niye vermedi? Niye ordu harekete geçmedi? Çok açık, açın bakın” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.