Şevkin:Film gibi; PARDON!

Şevkin:Film gibi; PARDON!
Yayınlama: 27.03.2023
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS– Adana’nın Kozan ilçesinde filmlere konu olan bir olay yaşanıyor. Kozan’da yaşayan birçok çiftçinin, emekli olma hakkı yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle ‘pardon’ denilerek elinden alınıyor. Çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi ve haklarının korunması için gerekli adımların atılması çağrısında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Dr. Şevkin, Kozan’da yaşayan birçok çiftçinin şikayetleri üzerine mecliste yaptığı konuşmada, Bağ-Kur sigortasının SGK’ye geçişinin ardından 4/B kapsamında emekli olmak için başvuran birçok çiftçinin “pardon, yanlışlık yapıldı” gerekçesiyle emekli olamadığına dikkat çekti.
“FÜTURSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
Kozan Bağ-Kur İlçe Müdürlüğü’nün geçmişten kalan borcunu yapılandırıp ödemesinin ardından 2020 yılından bu yana emekliliği bekleyen ve sonra Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında başvuru yapan bir çok çiftçiyi geri çevirdiğine işaret etti.
Sosyal Güvenlik Denetmen raporuna göre geçmiş yıllara ait Kozan Ziraat Odası kayıtlarının iptal edilmesini gerekçe gösteren ama çiftçinin sunduğu ‘Çiftçi Kayıt Belgesi’ni yok sayan sorumluların sorumsuzluğunun görmezden gelinmemesi gerektiğini dile getiren Dr. Şevkin, “Yanı sıra çiftçiden tahsil ettiği parayı unutan ve yeniden geçmiş yıllara ait tapu isteyen, çiftçinin itirazında ‘yanlışlık yapıldı, isterseniz mahkemeye başvurun, emekli olmak için 3.5 yıl daha bekleyeceksiniz’ demesini bilen Bağ-Kur İlçe Müdürlüğü’nün bu fütursuzluğunun önüne geçilmeli, Kozanlı çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmelidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.