Şevkin:Ceyhan Nehri kirlilik saçıyor

Şevkin:Ceyhan Nehri kirlilik saçıyor
Yayınlama: 06.02.2023
A+
A-

 

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS- Geçtiğimiz günlerde binlerce balık ve arı ölümlerine neden olan Ceyhan Nehri’ndeki kirlilik nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunan, ardından kirliliği yerinde inceleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e Bakanlıktan yanıt geldi.
10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE CEZA KESİLMİŞ!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP’li Dr. Şevkin’e gönderdiği yanıtta Ceyhan Nehri’ndeki kirliliği itiraf etmiş oldu. Dr. Şevkin’in detaylı soru önergesine yetersiz de olsa cevap veren Bakan Kurum, kirliliğe neden oldukları gerekçesiyle 64 tesise 10 milyon 579 bin 983 lira idari para cezası kesildiğini açıkladı.
“HERKES GÖREVİNİ YAPSIN”
Ceyhan Nehri’ndeki incelemelerinde atık ve kirlilik nedeniyle tarım arazilerinin de tehlike altında olduğunu hatırlatan, Dr. Şevkin, kirlilik nedeniyle balık ve arı ölümlerinin yanı sıra bazı kuş türlerinin de öldüğünü, ayrıca tarımsal sulamada kullanılan nehir suyunun tarım arazileri, ürünler ve dolayısıyla insanlar için de büyük tehlike saçtığını dile getirdi. Dr. Şevkin, idari para cezalarının sorunu çözmediğini 509 kilometrelik Ceyhan Nehri’nin kirlilikten tamamen arınması için tüm kurum ve kuruluşların, işletmelerin, fabrikaların üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.
“İNSAN SAĞLIĞI DA TEHDİT ALTINDA”
Kahramanmaraş Göksun’dan başlayıp İskenderun Körfezi’ne kadar uzanan 509 kilometrelik Ceyhan Nehri’nin Türkiye’nin en önemli akarsularından biri olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, balık ve arı ölümleri ile birlikte bazı kuş türlerinin de öldüğünü, insan sağlığını ciddi boyutta tehdit eden unsurların da ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.